«Πνίγεται» η Ευρώπη από αιτήσεις για άσυλο - Ετήσια αύξηση 66% τον Απρίλιο

«Πνίγεται» η Ευρώπη από αιτήσεις για άσυλο - Ετήσια αύξηση 66% τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο του 2022, 54.145 αιτούντες άσυλο για πρώτη φορά (πολίτες τρίτων χωρών) υπέβαλαν αίτηση διεθνούς προστασίας στα κράτη μέλη της ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση κατά 66% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 (32.570) και μείωση κατά 28 % σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022 (74.950).

Οπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η μείωση από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2022 μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των αιτούντων για πρώτη φορά από την Ουκρανία (από 12.885 τον Μάρτιο σε 1.510 τον Απρίλιο, (—88 %), ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε τον Μάρτιο λόγω της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Απρίλιο του 2022, υπήρχαν επίσης 5.555 μεταγενέστεροι αιτούντες (δηλαδή άτομα που υπέβαλαν εκ νέου αίτηση ασύλου μετά τη λήψη απόφασης σχετικά με προηγούμενη αίτηση). Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 και μειώθηκε κατά 16% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022.

Τον Απρίλιο του 2022, οι Αφγανοί ήταν η μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων άσυλο (7.255 αιτούντες για πρώτη φορά). Ακολούθησαν η Συρία (6.485 άτομα), Βενεζουέλα (3.655), Κολομβία (2.705) και Τουρκία (2.600).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και υποψήφιος για την προεδρίας του κόμματος, μιλά στο «Τ» για την απόφασή του, να θέσει τον εαυτό του στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, μια υποψηφιότητα η οποία στόχο έχει την ενότητα στο κόμμα και την επιστροφή όσων έχουν διαγραφεί ή αποστασιοποιηθεί από την ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE