ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάμερες τροχαίας: Στο περίμενε η Α' Φάση – Στα σκαριά ηλεκτρονική ενημέρωση για παραβάσεις

Κάμερες τροχαίας: Στο περίμενε η Α' Φάση – Στα σκαριά ηλεκτρονική ενημέρωση για παραβάσεις

Κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα για τις κάμερες τροχαίας, όσο αφορά την υλοποίηση της Α' φάσης του συστήματος φωτοεπισήμανσης, αφού η έκθεση αναφορικά με την τήρηση των όρων σύμβασης της αναδόχου εταιρείας βρίσκεται στο περίμενε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια πηγή στο Υπουργείο Μεταφορών, αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο πότε θα υλοποιηθεί η Α’ Φάση του συστήματος.

«Υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει πρώτα να λυθούν όπως με τις καθυστερήσεις των εξωδίκων αλλά και προβλήματα με τεχνοκρατικά θέματα όσο αφορά τις προϋποθέσεις της συμφωνίας του Κράτους με την εταιρεία», ανέφερε η αρμόδια πηγή.

«Εάν και εφόσον τηρούνται οι όροι της συμβάσης θα περάσουμε στην επόμενη φάση, που ουσιαστικά είναι η πρώτη φάση -γιατί θα φύγουμε από την πιλοτική», ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών.

«Θα εγκατασταθούν 120 κάμερες σε ολόκληρη την Κύπρο συνολικά και σε κάθε φάση που θα γίνεται θα υπάρχει πιλοτικό στάδιο για να βλέπουμε αν όλα δουλεύουν σωστά»

Η Α' φάση εγκατάστασης του συστήματος φωτοεπισήμανσης θα περιλαμβάνει τη λειτουργία ακόμη 16 κινητών καμερών και εγκατάσταση και λειτουργία ακόμη 20 σταθερών καμερών, οι οποίες θα λειτουργήσουν για κάποιους μήνες και εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Στη σύσκεψη του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, την οποία προέδρευε ο κύριος Καρούσος ανέφερε ότι θα γίνει στόχευση, η οποία θα επικεντρωθεί στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης από την παιδική ηλικία.

«Για να προωθηθεί η ένταξη προγραμμάτων στο σχολικό πρόγραμμα, θα διευθετηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας το επόμενο διάστημα. Στόχος είναι τα παιδιά να εκπαιδεύονται σε θέματα οδικής ασφάλειας από το νηπιαγωγείο μέχρι το έτος της αποφοίτησής τους», επισήμανε ο κύριος Καρούσος.

Όσο αφορά τα εξώδικα, ο Υπουργός ανέφερε πως στόχος είναι το συντομότερο να αποστέλλεται το εξώδικο.

 «Ετοιμάζουμε και τροποποιήσεις στην σχετική νομοθεσία για να γίνεται και ηλεκτρονική ενημέρωση του παραβάτη ότι έχει καταγγελθεί με ότι πλεονεκτήματα αυτό θα προσφέρει», κατέληξε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top