ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση 29χρονος που εισήλθε στη Δημοκρατία από άγνωστο σημείο

Υπό κράτηση 29χρονος που εισήλθε στη Δημοκρατία από άγνωστο σημείο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε την Τρίτη την κράτηση μέχρι τις 5 Αυγούστου, άνδρα ηλικίας 29 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν εγκατάλειψη από την Δημοκρατία από μη εγκεκριμένο λιμάνι και είσοδο στην Δημοκρατία από άγνωστο σημείο, χωρίς την άδεια του Διευθυντή του Τμήματος Μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος κατηγορείται ότι μεταξύ των ημερομηνιών 1-31/10/20 εγκατέλειψε την Δημοκρατία και επέστρεψε στην Συρία μέσω των κατεχόμενων και ότι στις 1/4/22 εισήλθε στην Δημοκρατία δια θαλάσσης από άγνωστο σημείο χωρίς την άδεια του Διευθυντή του Τμήματος Μετανάστευσης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο 29χρονος είχε φτάσει με θαλάσσιο σκάφος, μαζί με άλλους οκτώ μετανάστες, στην περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου, το πρωί της 1ης Απριλίου 2022. Με την άφιξη του 29χρονου στη Δημοκρατία μεταφέρθηκε σε χώρο φιλοξενίας, τον οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε παράνομα».

Προστίθεται ότι «από εξετάσεις που διενεργήθηκαν για εξακρίβωση των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος βρισκόταν στη Δημοκρατία και το 2018, όταν και του παραχωρήθηκε άδεια προσωρινής παραμονής, ωστόσο ταξίδεψε εκτός της Δημοκρατίας, παράνομα από μη εγκεκριμένο λιμάνι και επέστρεψε τον Απρίλιο, μαζί με τους άλλους οκτώ μετανάστες».

Ο 29χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου από μέλη της Αστυνομίας, με δικαστικό ένταλμα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης αναχώρησης από τη Δημοκρατία από μη εγκεκριμένο λιμάνι και είσοδο του στην Δημοκρατία από άγνωστο σημείο.

Το πρωί ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε την κράτηση του μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top