ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός σε επιτελεία και κόμματα για προγράμματα- Debate και δημοσκοπήσεις

Συναγερμός σε επιτελεία και κόμματα για προγράμματα- Debate και δημοσκοπήσεις

Κινητοποίηση επικρατεί στα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων και στα κομματικά γραφεία, λίγο πριν τις διακοπές του Αυγούστου, ώστε να χαραχθεί η πορεία που θα ακολουθηθεί αμέσως μετά, καθώς προμηνύεται ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός μήνας για όλους, γιατί έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις, που αποτελούν σταθμό στη δύσκολη πορεία προς την κάλπη. Τα επιτελεία των υποψηφίων αναμένεται ότι θα ολοκληρώσουν και θα παρουσιάσουν τα προεκλογικά τους προγράμματα, με τις πολιτικές τους θέσεις για όλα τα μεγάλα θέματα.

Συνεπώς, μέχρι τότε, σε μεγάλο βαθμό θα πρέπει να ολοκληρώσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό τις επαφές τους με τα οργανωμένα σύνολα, επαγγελματικούς συνδέσμους, Μη κυβερνητικές οργανώσεις και φυσικά, την κοινωνία των πολιτών. Επίσης από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι πρώτες τηλεμαχίες, στην τηλεόραση του ΡΙΚ, στις οποίες οι υποψήφιοι και τα επιτελεία, δίδουν ιδιαίτερη σημασία.

Η χρονική περίοδος του φθινοπώρου χαρακτηρίζεται ως καθοριστική, γιατί οι δημοσκοπήσεις που θα διενεργηθούν εκείνο το διάστημα, θεωρούνται ως αντιπροσωπευτικές των τάσεων που επικρατούν στο εκλογικό σώμα και δίδουν μια ασφαλέστερη εικόνα για την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών. Υπό αυτή την έννοια, έχουν ακόμη πιο μεγάλη σημασία για τη στρατηγική των υποψηφίων, οι οποίοι θα έχουν ενώπιόν τους, ευρήματα που είναι πιο εδραιωμένα στην κοινωνία, σε μια σειρά από δεδομένα, όπως είναι οι συσπειρώσεις των κομμάτων, οι δυναμικές των υποψηφίων, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και οι τάσεις που διαμορφώνονται μέσα στο εκλογικό σώμα.

Η δημοσκοπική εικόνα του φθινοπώρου θεωρείται σημαντική γιατί δεν αποκλείεται να δώσει μια πιο σαφή εικόνα της τριάδας ή τετράδας των υποψηφίων που θα αναμετρηθούν μέχρι το τέλος. Επίσης, οι μετρήσεις αυτές ίσως να αποδειχθούν και καθοριστικές ως προς τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ΔΗΠΑ και Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, για τον υποψήφιο που θα στηρίξουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top