Την Τρίτη Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

Την Τρίτη Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

Με λιτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε γνωστό ότι συγκαλεί σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης για την Τρίτη το βράδυ στις 18.00 (ώρα Βρυξελλών).

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, ανακοινώνοντας την έκτακτη σύγκληση του Eurogroup επίσης την Τρίτη, χαρακτήρισε "ατυχές" το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ντάισλεμπλουμ, "σημειώνω το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ ατυχές για το μέλλον της Ελλάδας. Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα.

Τώρα θα αναμένουμε τις πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών. Το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση την Τρίτη 7 Ιουλίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη και Eurogroup εντός της εβδομάδας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".