ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό, Ουκρανία και τουρκική προκλητικότητα θα συζητήσουν Κασουλίδης-Δένδιας

Κυπριακό, Ουκρανία και τουρκική προκλητικότητα θα συζητήσουν Κασουλίδης-Δένδιας

Το Κυπριακό, η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν την Πέμπτη στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποιεί αύριο, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης (στις 13:40), προστίθεται.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ. Κασουλίδη και Δένδια αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και το πλαίσιο περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε εθνικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, το Κυπριακό και ο τρόπος με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα, η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και η συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο ο κ. Δένδιας θα απευθύνει ομιλία στην ετήσια Σύνοδο των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top