ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Υπουργό Υγείας της Λιθουανίας - Μέχρι τέλος 2022 συμφωνία συνεργασίας

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Υπουργό Υγείας της Λιθουανίας - Μέχρι τέλος 2022 συμφωνία συνεργασίας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα είχε σήμερα, 27 Ιουλίου 2022, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Λιθουανίας κ. Arūnas Dulkys.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, οι Υπουργοί των δύο χωρών εξέτασαν τρόπους συνεργασίας, στοχεύοντας στην ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας, καθώς επίσης και ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους πολίτες. Κατά το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα, τα δύο Υπουργεία θα συνεχίσουν τη συζήτηση για τον καταρτισμό μνημονίου συνεργασίας.

Παράλληλα, αξιολογήθηκαν τα δεδομένα που καταγράφονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με τη πανδημία του κορωνοϊού και της νόσου της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ μελετήθηκε ο τρόπος διαχείρισης μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. «Ευχαριστώ και πάλι τον φίλο Υπουργό Υγείας για τη στήριξη του προς την χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και προσβλέπω στην άριστη συνεργασία μας, καθώς επίσης και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών», πρόσθεσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Από πλευράς του, ο κ. Dulkys εξέφρασε την κοινή του ευχή για συνεργασία των δύο χωρών για χάριν των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Ευχαρίστησε τον κ. Χατζηπαντέλα για τις προσπάθειες του προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος, όπως πρόσθεσε, υπογραμμίζει την ανάγκη κατάστρωσης σχεδίου για προετοιμασία του συστήματος υγείας απέναντι σε πιθανές μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, κατέληξε, ευελπιστεί πως η Κύπρος και η Λιθουανία θα καταλήξουν σε συμφωνία συνεργασίας σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top