Τατάρ: «Δεν βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση το ψευδοκράτος»

Τατάρ: «Δεν βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση το ψευδοκράτος»

Παρά την «απομόνωση», τους «περιορισμούς και τα εμπάργκο» που επιβάλλονται, το ψευδοκράτος έχει καταστεί «φίρμα» στον τουρισμό και στην ανώτατη εκπαίδευση, είπε σε δηλώσεις του ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Δεν είμαστε και σε πολύ κακή κατάσταση, θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα», είπε ο Τατάρ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του με πλοίο ανάμεσα στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνας.

Ανάφερε ακόμα ότι τα ξενοδοχεία είναι πλήρη και ότι όλα αυτά δείχνουν την εμπιστοσύνη προς το ψευδοκράτος.

«Δεν διεκδικώ μερίδιο για τον εαυτό μου, όμως αφότου εξελέγην πρόεδρος, αναπτύχθηκαν τέτοιες στενές σχέσεις με την Τουρκία που πραγματικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βλέπω ότι κοιτάζουν πολύ πιο θετικά πλέον την Κύπρο στην Τουρκία», ισχυρίστηκε.

Αναφέροντας ότι το ταξίδι με πλοίο είναι μια εναλλακτική επιλογή, ο κ.Τατάρ σημείωσε ότι υπάρχουν δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια ανάμεσα στην Αλεξανδρέττα και την κατεχόμενη Κερύνεια και σύντομα θα αρχίσουν δρομολόγια και προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Επισημαίνοντας την αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων, ο Τατάρ είπε ότι η τιμή των θαλάσσιων δρομολογίων από την Αλεξανδρέττα είναι η μισή σε σύγκριση με εκείνη των αεροπορικών εισιτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE