ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Έστειλαν μειώσεις οι εταιρείες - Στον ορίζοντα άλλη μία - Τι θα γίνει τον Αύγουστο

Καύσιμα: Έστειλαν μειώσεις οι εταιρείες - Στον ορίζοντα άλλη μία - Τι θα γίνει τον Αύγουστο

Μία από τις εταιρείες εισαγωγέων πετρελαιοειδών έστειλε τις νέες τιμές της προχθές με μικρές μειώσεις στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline o Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Σάββας Προκοπίου, «με τα σημερινά δεδομένα, περιμένουμε ακόμη μία με δύο μειώσεις μέσα σε αυτή και την επόμενη βδομάδα. Μόνο μία εταιρεία έστειλε τις νέες τιμές προχθές, οπότε αναμένουμε και τις υπόλοιπες εταιρείες σύντομα. Ακολούθως, ενδεχομένως να υπάρξουν μικρότερες μειώσεις ή και σταθεροποίηση των τιμών στο υπόλοιπο του Αυγούστου», σημείωσε ο κ. Προκοπίου.

Οι μειώσεις στα πρατήρια προήλθαν από πτώση ύψους 12-13% στην τιμή πώλησης του πετρελαίου διεθνώς τις προηγούμενες 20 μέρες που οδήγησαν σε μειώσεις λιανικής. Αθροιστικά οι μειώσεις έχουν φτάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες πάνω από 6 σεντς δίνοντας μια μικρή ανάσα στους καταναλωτές.

«Η ψυχολογία των καταναλωτών παραμένει αρνητική λόγω των μεγάλων αυξήσεων που άγγιξαν τα 2 ευρώ με αποτέλεσμα να μειωθούν αρκετά οι μετακινήσεις τους και κατ’ επέκταση οι πωλήσεις», υπέδειξε ο κ. Προκοπίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα πρατήρια που βρίσκονται κοντά στα οδοφράγματα, αφού οι πολίτες προτιμούν να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να γεμίσουν τα οχήματά τους.

Οι τιμές σήμερα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Λιανικών Τιμών Καυσίμων

Αμόλυβδη 95
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,776
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,737
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,881

Αμόλυβδη 98
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,851
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,797
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,989

Πετρέλαιο Κίνησης
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,916
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,858
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,999

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top