ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οταν η Κύπρος άγγιξε τους 45.6 βαθμούς Κελσίου - Ποιες χρονιές καταγράφηκαν οι ψηλότερες θερμοκρασίες - ΠΙΝΑΚΕΣ

Οταν η Κύπρος άγγιξε τους 45.6 βαθμούς Κελσίου - Ποιες χρονιές καταγράφηκαν οι ψηλότερες θερμοκρασίες - ΠΙΝΑΚΕΣ

Ιούλιος και Αύγουστος υπήρξαν ανέκαθεν οι μήνες με τις ψηλότερες θερμοκρασίες.

Οι θερμοκρασίες όλο και ανεβαίνουν όσο πλησιάζει ο Αύγουστος. Αν αναρωτιέστε και εσείς ποιες ήταν οι πιο ψηλές θερμοκρασίες που υπήρξαν ποτέ στο νησί από τότε που καταγράφονται τα δεδομένα (μετεωρολογικά στατιστικά), τότε αυτό το άρθρο θα σας λύσει το μυστήριο.

Πριν όμως δούμε τις μέγιστες θερμοκρασίες και ποιες χρονιές καταγράφηκαν , θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσιολογικές μέγιστες τιμές για τον Ιούλιο:

Αυτή ήταν η χρονιά με τον θερμότερο Ιούλιο στην Κύπρο

Για το 2022 ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δεδομένα, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία μέχρι και το 2021. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου μέχρι και το 2021 , αυτά που γνωρίζουμε, είναι ότι για το μήνα Ιούλιοτο 2020 , ήταν ο μήνας κατά τον οποίο το θερμόμετρο έφτασε ή και ξεπέρασε τους 40°C, περισσότερες φορές από κάθε άλλο Ιούλιο, από το 1983 και εντεύθεν, ενώ κατά τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν οι περισσότερες προειδοποιήσεις (τόσο συνολικά όσο και χωριστά για το κίτρινό ή το πορτοκαλί επίπεδο σημαντικότητας) για υψηλές θερμοκρασίες.

Πίνακας με τη χρονιά με τς μέγιστες θερμοκρασίες ανά επαρχία 

Οι τρεις πιο θερμές χρονιές για το μήνα Αύγουστο...

Ενώ για τον Αύγουστο η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία, όπως καταγράφηκε στον σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας, ήταν  στις 4 Αυγούστου 2021, ήταν 44.3°C, που είναι η τρίτη ψηλότερη από το 1983 για μήνα Αύγουστο , με πρώτη ψηλότερη το 45.6°C το 2010 και δεύτερη το 44.5°C το 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τιμές για τη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία του μήνα Αυγούστου στην Αθαλάσσα από το 1983 μέχρι και το 2017, δηλαδή για 34 χρόνια, κυμάνθηκαν μεταξύ 34.5°C και 37.7°C, ενώ από το 2018 μέχρι και το 2021, η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία του Αυγούστου στην Αθαλάσσα σταθερά ανέβηκε από 38.5°C το 2018 σε 39.8°C το 2021. 
 

Ακολουθεί πίνακας από το kitasweather με τις χρονιές και τον αριθμό ημερών με θερμοκρασίες άνω των 41.5 βαθμών Κελσίου:

Ακολουθεί πίνακας με τις χρονιές και τον αριθμό ημερών με θερμοκρασίες άνω των 41.5 βαθμών Κελσίου :

 

Πιο κάτω ακολουθεί πίνακας με τον αριθμό συνεχόμενων ημερών με θερμοκρασία ίση ή μεγαλύτερη των 39.5°C για το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος (2010-2021) στον σταθμό του Τ.Μ στην Αθαλάσσα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top