Τμήμα Εργασίας: Δεν θα γίνονται αποδεκτές ημιτελείς αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπών

Τμήμα Εργασίας: Δεν θα γίνονται αποδεκτές ημιτελείς αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπών

Σε νέα ρύθμιση για την απασχόληση υπηκόων Τρίτων Χωρών από 1η Αυγούστου προβαίνει το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις που υποβάλλονται για εργοδότηση υπηκόων από Τρίτες χώρες δεν θα γίνονται αποδεκτές και θα απορρίπτονται, αν δεν είναι ορθά συμπληρωμένες.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, αιτήσεις που παραλαμβάνονται για σκοπούς απασχόλησης υπηκόων Τρίτων Χωρών, οι οποίες κατά το στάδιο ελέγχου των προϋποθέσεων και της πληρότητάς τους διαπιστώνεται ότι δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από την υφιστάμενη Στρατηγική για την Απασχόληση Ξένου Εργατικού Δυναμικού στην Κύπρο, δηλαδή δεν είναι δεόντως συμπληρωμένες ή δεν συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και πιστοποιητικά, τα οποία αναγράφονται στο έντυπο Αίτησης για Εργοδότηση Αλλοδαπών ή/και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας, θα χαρακτηρίζονται ως απορριπτέες και δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εργοδότης θα ενημερώνεται άμεσα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή όπου δεν είναι εφικτό μέσω κανονικού ταχυδρομείου, με το οποίο θα του γνωστοποιούνται και οι ακριβείς λόγοι απόρριψης.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που θα απορρίπτονται θα πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου, κατάλληλα συμπληρωμένες. Η ηλεκτρονική διεύθυνση και η διεύθυνση αλληλογραφίας του αιτητή συνιστούν ουσιαστικό στοιχείο της αίτησης και, ως εκ τούτου, θα πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώνονται στην αίτηση, για σκοπούς επικοινωνίας.

Το Τμήμα Εργασίας σημειώνει ότι σκοπός της νέας ρύθμισης είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των εργοδοτριών και εργοδοτών που υποβάλλουν αιτήματα για εξασφάλιση άδειας για απασχόληση Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE