Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Φύλας και Παλώδιας είναι σε ύφεση όμως υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Δίνεται έμφαση για καταστολή των εστιών και προστασία των κατοικιών και των υποστατικών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια χαμηλή βλάστηση σε δύσβατες περιοχές.

Από τα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς, τις επίγειες δυνάμεις ενίσχυσαν με ρίψεις νερού και τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και αργότερα ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο από την ΜΑΕΠ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.

Στο έργο πυρόσβεσης συνέδραμαν με έξι στελεχωμένα οχήματα το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, τα κοινοτικά συμβούλια Παλώδιας και Ύψωνα, η Πολιτική Άμυνα, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό για ενίσχυση στην πυρκαγιά και επιφυλακή για προστασία του αστικού ιστού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς και την καταστολή όλων των εστιών και των αναζωπυρώσεων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Η ομιλία της Αννίτας Δημητρίου με αφορμή τη 49η επέτειο από τη ίδρυση του ΔΗΣΥ για τη στάση του ΕΛΑΜ, με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στο ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να εκφωνήθηκε σε δημόσια εκδήλωση, όμως οι αποδέκτες της δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι.

BEST OF TOTHEMAONLINE