ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Φύλας και Παλώδιας είναι σε ύφεση όμως υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Δίνεται έμφαση για καταστολή των εστιών και προστασία των κατοικιών και των υποστατικών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια χαμηλή βλάστηση σε δύσβατες περιοχές.

Από τα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς, τις επίγειες δυνάμεις ενίσχυσαν με ρίψεις νερού και τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και αργότερα ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο από την ΜΑΕΠ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.

Στο έργο πυρόσβεσης συνέδραμαν με έξι στελεχωμένα οχήματα το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, τα κοινοτικά συμβούλια Παλώδιας και Ύψωνα, η Πολιτική Άμυνα, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό για ενίσχυση στην πυρκαγιά και επιφυλακή για προστασία του αστικού ιστού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς και την καταστολή όλων των εστιών και των αναζωπυρώσεων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top