ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα υποχωρήσει από τη νέα της πολιτική

Ερσίν Τατάρ: Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα υποχωρήσει από τη νέα της πολιτική

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, είπε ότι δεν τίθεται θέμα να οπισθοχωρήσουν από την νέα τους πολιτική, η οποία βασίζεται στην «κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο καθεστώς διεθνούς εκπροσώπησης» και ισχυρίστηκε ότι «θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία των δύο ξεχωριστών ανεξάρτητων κρατών».

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δηλώσεις του στα πλαίσια διάλεξης που έδωσε στο Πανεπιστήμιο Κορκούτ Ατά, της πόλης Οσμανιγιέ στην Τουρκία με θέμα «Ο αγώνας ύπαρξης των Τούρκων στην Κύπρο», ο κ. Τατάρ χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 σημείο αναφοράς για τον τουρκοκυπριακό «λαό», υποστηρίζοντας ότι από το 1974 και μετά άρχισε μια νέα περίοδος, κατά την οποία στον «ιστό της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να κυματίζει η σημαία της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Αναφερόμενος στις σχέσεις ψευδοκράτους- Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι μετά τη μεταφορά νερού από την Ανατολία στην Κύπρο, που έγινε κατόπιν εντολών του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, οι δεσμοί τους με την Τουρκία έχουν ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο. «Οι δεσμοί που υπάρχουν ανάμεσά μας είναι αρχαίοι και κανένας δεν έχει αρκετή δύναμη να τους αποκόψει», υποστήριξε.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν για χρόνια στην Κύπρο για επίτευξη συμφωνίας στη βάση ομοσπονδίας, ο Τατάρ υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι ποτέ δεν τους αντιμετώπισαν ως ίσους και ισχυρίστηκε ότι πάντοτε αυτό που ήθελαν ήταν η πλειοψηφία να διοικεί την μειοψηφία.

Υποστήριξε επίσης ότι με την «μονομερή ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν», και με τα ύπουλα παιχνίδια, στόχος ήταν να αποκόψουν τις σχέσεις του τουρκοκυπριακού «λαού» από την Τουρκία και την Ανατολία.

Εξηγώντας ότι «η νέα τους πολιτική βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και στο ίσο διεθνές καθεστώς εκπροσώπησης», ο Τατάρ υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία των δύο ξεχωριστών ανεξάρτητων κρατών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top