ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατεχόμενα: Οριστικοποίηση κατώτατου μισθού στις 8.600 τουρκικές λίρες

Κατεχόμενα: Οριστικοποίηση κατώτατου μισθού στις 8.600 τουρκικές λίρες

Ο ακάθαρτος κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα, καθορίστηκε στις 9.885 τουρκικές λίρες (ΤΛ) και ο καθαρός κατώτατος μισθός στις 8.600 ΤΛ με ισχύ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις» που αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση της «επιτροπής καθορισμού κατώτατου μισθού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Χασάν Τάτσοϊ δήλωσε ότι σε περίπτωση που το κόστος ζωής μέχρι τον Σεπτέμβριο κυμαίνεται στο 30%, τότε η «επιτροπή» θα πραγματοποιήσει εκ νέου συνάντηση.

Η εφημερίδα γράφει ότι η πλευρά των εργαζομένων αντέδρασε στην απόρριψη των ενστάσεών της και στην υποβολή σε ψηφοφορία του κατώτατου μισθού που είχε καθοριστεί στις 7 Ιουλίου και αποχώρησε από την αίθουσα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και «πρόεδρος» της συντεχνίας Hür-İş, Αχμέτ Σερντάρογλου δήλωσε ότι η συνάντηση είχε γίνει για να αξιολογηθούν οι ενστάσεις και όχι για να διεξαχθεί ψηφοφορία και επεσήμανε ότι ο «υπουργός εργασίας» υπερασπίζεται πολύ καλά τους εργοδότες.

Ο αντιπρόσωπος των εργοδοτών Μετίν Αρχούν, απαντώντας στις αντιδράσεις για τον κατώτατο μισθό είπε ότι όποιος εργαζόμενος δεν είναι ευχαριστημένος με το μισθό του, μπορεί να βρει καλύτερη δουλειά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top