LIKE ONLINE

Η Apple για το αυτοκίνητό της ψώνισε από τη Lamborghini - Δείτε φωτογραφίες

Η Apple για το αυτοκίνητό της ψώνισε από τη Lamborghini - Δείτε φωτογραφίες

Μπορεί με τα iPhone και τους υπολογιστές να τα πηγαίνει περίφημα, όμως με τα αυτοκίνητα μάλλον τα βρίσκει «σκούρα». Η Apple εδώ και αρκετά χρόνια έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην παραγωγή ενός αυτοκινήτου, όμως όλα έχουν μείνει στο στάδιο των φημών και των σχεδίων.

Πολλοί θεωρούν ότι το πρόγραμμα είναι τελειωμένο. Άλλοι πάντως υποστηρίζουν ότι στην Apple δουλεύουν μεθοδικά για να το ετοιμάσουν σε δυο-τρία χρόνια το πολύ. Και αυτή η εκδοχή φαίνεται να ενισχύεται ακόμα περισσότερο, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι προσέλαβε έναν βετεράνο της αυτοκινητοβιομηχανίας για να εργαστεί πάνω στο αυτοκίνητό της.

Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Luigi Taraborrelli και εργαζόταν στο τμήμα εξέλιξης και δοκιμών σε ό,τι αφορά το πλαίσιο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της Lamborghini.

H δουλειά του ήταν να μελετά τις ρυθμίσεις και το στήσιμο στα αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάρτηση, το τιμόνι και τα συστήματα υποβοήθησης. Είχε δουλέψει κατά κύριο λόγο στην Urus αλλά από τα χέρια του έχουν περάσει διάφορες εκδόσεις της Huracan και της Aventador αλλά και ειδικές εκδόσεις όπως οι Centenario και Veneno.

H Apple, σύμφωνα με το newsauto, ψάχνει εδώ και καιρό έναν συνεργάτη για να προχωρήσει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου της. Οι συζητήσεις με την Hyundai, αν και είχαν προχωρήσει πολύ τελικά δεν καρποφόρησαν, καθώς η κορεάτικη εταιρία δεν ήθελε να είναι απλά η εταιρία συναρμολόγησης του οχήματος.

Σειρά είχε η Nissan αλλά και αυτές οι συζητήσεις απέτυχαν για τον ίδιο λόγο. Ενώ και η Toyota δεν δέχθηκε κάποια συνεργασία.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Apple τελικά αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, έχοντας ως χρονικό ορίζοντα λανσαρίσματος το 2024. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Και αν στην τελική του μορφή θα είναι αυτό που από το 2015 είχε προγραμματίσει η Apple, δηλαδή ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Δείτε φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ: newmoney

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top