Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Απαντούν οι δικηγόροι της Αριστοτέλους: «Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά θα φαγωθεί από το σύστημα»
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του αρχηγείου Αστυνομίας, ξεκίνησε ποινική έρευνα εναντίων των δύο γυναικών για διαρροή απόρρητης ενημέρωσης που αφορά τις δυνατότητες του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, ώστε να κάνει και συλλογή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που δεν θα περιοριζόταν μόνο στους κρατούμενους.
Όπως δήλωσε στο ThemaOnline αρμόδια πηγή, η Αστυνομία καθήκοντος προχώρησε στη διερεύνηση δύο καταγγελιών που υποβλήθηκαν στις 15 Ιουλίου από δύο παραπονούμενους σχετικά με ένα έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του εγχώριου Τύπου στις 13 Ιουλίου.
Στη βάση των καταγγελιών διερευνάται ποινική υπόθεση για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος περί διαβαθμισμένους εγγράφου νόμο και τον νόμο περί προστασία προσωπικών δεδομένων.
Ερωτηθείς εάν η έρευνα στρέφεται εναντίον της κα. Αριστοτέλους, η ίδια αστυνομική πηγή αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι ήδη ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης ενώ σύντομα θα κληθούν και άλλα άτομα για καταθέσεις.
Όπως ξεκαθαρίζει ο «Πολίτης», πρόκειται για ένα μη διαβαθμισμένο και ανυπόγραφο mail της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει το σύστημα και το οποίο ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας.
Στο υπό αναφορά mail, σημειώνεται πως: «η απενεργοποίηση λειτουργεί εντός των κοινόχρηστων χώρων των Κεντρικών, όπως parking, Φυλακισμένα Μνήματα, διαδρόμους κίνησης οχημάτων, κεντρική πύλη, Σχολή Δεσμοφυλάκων που γειτνιάζει με τη βρετανική πρεσβεία, και δεν επικεντρώνεται μόνο εντός των πτερυγών που βρίσκονται οι κρατούμενοι. Συνεπώς, οι συσκευές των παρευρισκομένων πολιτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και αξιωματούχων σε αυτούς τους χώρους επηρεάζονται. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σύστημα θα συλλέγονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που αναφέρονται στο mail ήταν ήδη γνωστά πριν τη δημοσίευσή του. Άλλη εφημερίδα είχε δημοσιεύσει το πρόσφατο παρελθόν επιστολή της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου και την αντίστοιχη απάντηση από τις Κεντρικές Φυλακές στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όλα τα στοιχεία.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις