ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τον ασθενή - Σε εξέλιξη οι έρευνες για το ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα

Απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τον ασθενή - Σε εξέλιξη οι έρευνες για το ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα, που διαφήμιζε μέσω διαδικτύου θεραπεία για long covid ασθενείς με ακατάλληλο μηχάνημα.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η έφορος του συμβουλίου εγγραφής κλινικών, Καρολίνα Στυλιανού, εξήγησε ότι απαγορεύεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η χρήση εμβρυϊκών κυττάρων για θεραπευτικούς σκοπούς, ενώ για ερευνητικούς σκοπούς, πρόσθεσε, η χρήση ανθρώπινων κυττάρων και ιστών γίνεται κατόπιν αδειοδότησης.

Το Yπουργείο Υγείας, έχει ελέγξει την κλινική κατόπιν καταγγελίας ασθενούς "λονγκ κόβιντ" ο οποίος ήρθε από το εξωτερικό για να λάβει θεραπεία και του αποσπάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η υπόθεση διερευνάται και από την αστυνομία. Η Καρολίνα Στυλιανού είπε επίσης ότι υπήρχε στην κλινική γιατρός με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος επί μόνιμης βάσεως.

Τα σκευάσματα με τα εμβρυϊκά κύτταρα, είπε έρχονταν στην Κύπρο κρυοσυντηρημένα από Ουκρανία με παραστατικά ότι πρόκειται για αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς.

Όσον αφορά τη μηχανή εξαγωγής πλάσματος, πρόσθεσε ότι εντοπίζεται πρόβλημα. Για αυτό το θέμα γίνεται ξεχωριστή διερεύνηση, αφού οι συγκεκριμένες θεραπείες διέπονται από άλλες νομοθεσίες.

Οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής ενώπιον τους τους φακέλους έντεκα ασθενών, ενώ για ερευνητικούς σκοπούς οι έρευνες διεξάγονται κατόπιν έρευνας της αρχής βιοηθικής επεσήμανε

Μιλώντας επίσης στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο καθηγητής γενετικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Δέλτας, εξήγησε ότι εκτός από το θέμα του κινδύνου και το νομικό που υπάρχει για τέτοιου είδους εναλλακτικές θεραπείες, τίθεται και το ηθικό θέμα ότι ο κόσμος πληρώνει για να αγοράσει ελπίδα.

Ο κ. Δέλτας είπε επίσης ότι θα ήταν καλό να διεξαχθεί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, από τον ιατρικό σύλλογο και την επιτροπή βιοηθικής. 

Ερωτηθείς o Yπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση  είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας, Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας πήγαν στο συγκεκριμένο κέντρο.

«Από την ενημέρωση που έχω λάβει είναι ότι την υπόθεση την χειρίζεται η Αστυνομία. Περιμένω να έχω νέα από την Αστυνομία και μετά θα τοποθετηθώ και εγώ αναλόγως. Πριν παρθούν οποιεσδήποτε ενέργειες πρέπει να δούμε αν είναι ξεκάθαρο ότι έκαναν κάποιες παράνομες θεραπείες. Χωρίς να γνωρίζουμε την έκθεση της Αστυνομίας εάν αυτές οι θεραπείες ήταν παράνομες ή όχι, δεν μπορούμε να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλες παρόμοιες καταγγελίες ενώπιον του, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως όχι, δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top