ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στην Πισπιρίγκου για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας - Κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από πρόθεση

Ποινική δίωξη στην Πισπιρίγκου για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας - Κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από πρόθεση

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου προκάλεσε τον θάνατο και των άλλων δυο της παιδιών της, δηλαδή της Μαλένας και της Ίριδας. Μετά από μελέτη του φακέλου και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων οι εισαγγελείς Ελευθεριανός και Ανδρέου προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Η Ρούλα Πισπιρίγγου είναι ήδη προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πράξη που η ίδια αρνείται, όμως η προκαταρκτική εξέτασή έφερε στο φως και άλλα στοιχεία σε βάρος της για τα άλλα της δυο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρια, αλλά δεν είναι και το μόνο. Επιβαρυντικά για την Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν το γεγονός ότι και οι δυο θάνατοι έγιναν παρουσία της μητέρας, όπως και στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Ο θάνατος της Ίριδας

Το αίμα στο στόμα της μόλις 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε τους εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια. Τέλος, υπήρξε ένα ακόμη στοιχείο. Η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν οι ίδιοι να βοηθήσουν. Τον λόγο τώρα έχει ο ανακριτής στον οποίο και θα διαβιβαστεί η δικογραφία.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top