ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Πέγεια η αγριόγατα - Κατασχέθηκε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μετά το σάλος για θερμοπληξία

Στην Πέγεια η αγριόγατα - Κατασχέθηκε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μετά το σάλος για θερμοπληξία

Από τον δημόσιο κήπο Λεμεσού στον ζωολογικό κήπο της Πέγειας μεταφέρθηκε η αγριόγατα Σερβάλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», το απαγορευμένο ζώο, κατασχέθηκε χθες από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σε σχέση με την υγεία και τις συνθήκες διαβίωσής του.

Ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, μιλώντας στο «Φιλελεύθερο» ανέφερε πως το ζώο έχει κατασχεθεί και θα παραμείνει στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου Πέγειας, οι οποίες είναι κατάλληλες για διατήρηση και φροντίδα τέτοιων ζώων. Μάλιστα, εκεί υπάρχει και άλλο τέτοιο ζώο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την αποκλειστική φροντίδα του ζώου είχε η κηδεμόνας του, μετά από δικό της αίτημα. Η κηδεμόνας υποστήριξε ότι το ζώο, το περασμένο Σάββατο παρουσίασε θερμοπληξία και ζήτησε όπως εξεταστεί από κτηνίατρο. Όπως έγινε γνωστό, η αγριόγατα εξετάστηκε και της δόθηκε για προληπτικούς λόγους υποδόριος ορός. Από την πλευρά του, ο Δήμος Λεμεσού σε ανακοίνωση υποστήριξε πως ο κτηνίατρος δεν έκανε καμία αναφορά για θερμοπληξία.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει περίπτωση το απαγορευμένο ζώο να φύγει εκτός Κύπρου. «Δεν παρουσιάστηκαν οποιαδήποτε υγειονομικά έγγραφα για το ζώο ούτε και έγγραφο ταυτοποίησης του. Δεν είναι δυνατή η από μέρους της Υπηρεσίας μας, έκδοση οποιουδήποτε κτηνιατρικού εγγράφου για ταυτοποίησή του, επιβεβαίωση της προέλευσής του, καθώς και της κτηνιατρικής υγειονομικής του κατάστασης. Ως εκ τούτου η μετακίνηση του σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν είναι εφικτή με βάση τα δεδομένα που ισχύουν. Κρίνεται ικανοποιητική η παραμονή του ζώου εδώ», δήλωσε καταληκτικά ο Χριστόδουλος Πίπης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», η κηδεμόνας αποφάσισε να φύγει από την Κύπρο για την Τουρκία μαζί με την αγριόγατα. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να είναι αδύνατο αφού δεν μπορούν να εκδοθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για το ζώο.

Το ζώο μετά την μεταφορά του, εξετάστηκε από ειδικό κτηνίατρο και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top