Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Euromoney: Καλύτερη Τράπεζα στην Κύπρο η Τράπεζα Κύπρου

 Euromoney: Καλύτερη Τράπεζα  στην Κύπρο η Τράπεζα Κύπρου

Πανίκος Νικολάου: «Οι ενέργειες τόσων χρόνων επιβραβεύονται από ένα εγνωσμένου κύρους περιοδικό»

Η Τράπεζα Κύπρου αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Τράπεζα» στην Κύπρο για το 2022, από το διεθνές έγκυρο περιοδικό «Euromoney», σε μια δύσκολη και κομβική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η βράβευση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία, καθώς οι προσπάθειες της Τράπεζας για μείωση των ΜΕΔ και επιστροφή σε κερδοφορία, επιβραβεύονται από μια έκδοση διεθνούς κύρους.

Αξιολόγηση
Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, λήφθηκαν υπόψη η επιτυχημένη πώληση χαρτοφυλακίου μέσω του Project Helix και οι θετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας πως «η Τράπεζα καταγράφει μια παραγωγική χρονιά, με το ποσοστό των ΜΕΔ της να μειώνεται στο 6,5% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2022, συγκριτικά με το 30% κατά το τέλος του 2019».

Στα θετικά καταγράφεται ο ισχυρός νέος δανεισμός που προσθέτει μια νέα δυναμική φτάνοντας στα €618 εκατ. το α’ τρίμηνο του έτους και η αύξηση κέρδους πριν από τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα κατά 65%.

Επίσης, αναφέρεται στο κέρδος μετά τη φορολογία ύψους €21 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι των €8 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου που αντανακλά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πανίκος Νικολάου, σχολιάζοντας τη βράβευση αναφέρει πως «Η ανάδειξη της Τράπεζάς μας ως “Καλύτερη Τράπεζα” στην Κύπρο, από το εγνωσμένου κύρους περιοδικό, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση και προχωρούμε μπροστά. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται οι ενέργειες όλων αυτών των χρόνων, κυρίως αυτές που αφορούν στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Τράπεζά μας υλοποιεί το επιχειρηματικό της πλάνο και προχωρεί με τάχιστους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής μεταμόρφωσης. Αξιοποιούμε την πελατειακή μας βάση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας παραμένοντας στην πρώτη θέση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστώ τους μετόχους που μας στηρίζουν διαχρονικά, το προσωπικό για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του και τους πελάτες μας για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Βροχή» οι εκποιήσεις τον Οκτώβριο – Στο «σφυρί» 713 ακίνητα αξίας 75 εκατ. ευρώ – Ανάμεσά τους εστιατόριο και μηχανοστάσιο

Αλλάζει καθοριστικά ο τρόπος παράδοσης πακέτων από σήμερα - Οι τέσσερις επιλογές που προσφέρονται - Έρχεται και σύστημα για παράπονα

Βροχερό σκηνικό με καταιγίδες και χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση -Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Οδηγοί ταξί: Απαντούν στον Υπ. Μεταφορών για τον λόγο που προχώρησαν σε απεργία - «Ήρθε να το λύσει σε έξι ώρες… είναι κοροϊδία»

Βρετανός ΥΠΕΞ: «Θέλουμε λύση στο Κυπριακό σύμφωνη με το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών»

Οικιακή βοηθός ξάφρισε το σπίτι στο οποίο εργαζόταν και έγινε... καπνόςΘέλουν αυτόματη αποδέσμευση θέσεων Προαγωγής στο Δημόσιο οι Βουλευτές – Επαναφέρουν στο προσκήνιο πρόταση νόμου

Θέλουν αυτόματη αποδέσμευση θέσεων Προαγωγής στο Δημόσιο οι Βουλευτές – Επαναφέρουν στο προσκήνιο πρόταση νόμου

Μετά την απόσυρση από την παρούσα Κυβέρνηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που ετοίμασε η προηγούμενη Κυβέρνηση και κατέθεσε στη Βουλή για κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Οικονομικών, Βουλευτές επαναφέρουν στο προσκήνιο πρόταση νόμου με την οποία επιδιώκεται η αυτόματη αποδέσμευση και πλήρωση θέσεων Προαγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top