ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κλείδωσε» η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θέμα του Μιτσερού «Εμείς θα αποχωρήσουμε μόλις αποχωρήσει το μηχάνημα»

 «Κλείδωσε» η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θέμα του Μιτσερού «Εμείς θα αποχωρήσουμε μόλις αποχωρήσει το μηχάνημα»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αναμένεται να έχουν οι Κοινοτάρχες της περιοχής για το θέμα του ασφαλτικού στο Μιτσερό, ενώ αναμένεται η αναστολή των εργασιών για την ανέγερση του εργοστασίου μέχρι τη συνάντηση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, υπήρξε μία καταρχήν συνεννόηση για αναστολή των εργασιών για την ανέγερση του εργοστασίου μέχρι τη συνάντηση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη όσον αφορά το αίτημα τους για αναστολή των εργασιών στον χώρο όπου αποφασίστηκε να εγκατασταθεί το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, ο Κοινοτάρχης της Αγροκήπιας, Σωτήρης Κυριάκου, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι υπάρχει εξέλιξη.

Όπως ανέφερε, ενημερώθηκαν από το Προεδρικό πως έχει καθοριστεί συνάντηση για τις 25 Αυγούστου, στις 11 το πρωί.

«Έγινε αποδεκτό το αίτημα μας για αναστολή των εργασιών, μετά από παράκληση του Προέδρου προς την εταιρεία για να ανασταλούν οι εργασίες τους μέχρι τη συνάντηση στο Προεδρικό. Οπότε με την αποχώρηση του μηχανήματος, από το χώρο, θα αποχωρήσουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να αποχωρήσει το μηχάνημα, ο κ. Κυριάκου είπε ότι αναμένεται να αποχωρήσει αύριο το πρωί. «Εμείς θα αποχωρήσουμε μόλις αποχωρήσει το μηχάνημα», επανέλαβε.

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε, παράλληλα, ότι αύριο Πέμπτη, στις 19.00, θα τελεστεί παράκληση από αντιπροσωπεία ιερέων της περιφέρειας των επηρεαζόμενων κοινοτήτων στον χώρο που είναι προτεινόμενος για την ανέγερση του εργοστασίου στο δρόμο Κάτω Μονής- Αγίου Ιωάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη 03 Αυγούστου, για δεύτερη ημέρα, τη διαμαρτυρία τους στο χώρο όπου προορίζεται να γίνει το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, οι κάτοικοι των κοινοτήτων που επηρεάζονται.

Οι Κοινότητες που επηρεάζονται - Μιτσερού, Κάτω Μονής, Αγροκηπιάς, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Μαλούντας, Μενοίκου, Ορούντας, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανείου, Καλού Χωριού και Κλήρου – είχαν δηλώσει την ετοιμότητά τους την προηγούμενη εβδομάδα, να κλείσουν «απροειδοποίητα και επ` αόριστον», όποτε κριθεί απαραίτητο, τον δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top