ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Η Τουρκία αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή»

Ερντογάν: «Η Τουρκία αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή»

«Η Τουρκία αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή», έγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο ειδικό βιβλίο στο Μαυσωλείο Ατατούρκ, το οποίο επισκέφθηκε πριν από την συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφασίζει την Πέμπτη για τις προαγωγές στον στρατό.

Στο ειδικό βιβλίο, ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε: «Αγαπητέ Ατατούρκ, είμαστε ενώπιον σας με την ευκαιρία της συνεδρίασης του 2022 ως μέλη της Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ). Η Δημοκρατία της Τουρκίας, την οποία μας εμπιστευτήκατε, συνεχίζει να αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή της σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο ηρωικός στρατός μας εμπνέει εμπιστοσύνη στο έθνος μας. Οι επιτυχίες από τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας έως τις διασυνοριακές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ικανότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεών μας. Είθε η ψυχή σας να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, το οποίο προεδρεύει ο Ταγίπ Ερντογάν, συμμετέχουν επίσης ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, Υπουργός  Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Νουρετίν Νεμπατί, ο Υπουργός Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ,  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Διοικητής χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Μούσα Αβσεβέρ, ο διοικητής ναυτικών δυνάμεων ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ και διοικητής Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Κιουτσιουκακγιού.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμένεται να παραταθεί η θητεία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, έπειτα από την νέα ρύθμιση που έγινε για τη θητεία του Αρχηγού με την οποία παρατείνεται το όριο ηλικίας του έως το 72ο έτους με έγκριση του Προέδρου.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν επίσης οι καταστάσεις του Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων, ναύαρχου Αντνάν Οζμπάλ και του Διοικητή των Πολεμικών Αεροποριών, στρατηγού Χασάν Κιουτσιούκακγιουζ, των οποίων η θητεία παρατάθηκε κατά 1 έτος πέρυσι.

Στη συνάντηση θα αξιολογηθεί και το καθεστώς προαγωγής ορισμένων αντιστρατήγων. Επτά αντιστράτηγοι περιμένουν την προαγωγή σε ανώτερο βαθμό.

Προβλέπεται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μία ημέρα. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top