ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο 43χρονος για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας - Στο Δικαστήριο στις 8 Αυγούστου

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο 43χρονος για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας - Στο Δικαστήριο στις 8 Αυγούστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την Δευτέρα 8 Αυγούστου, ως ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με την προδικαστική ένσταση που έφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, ο οποίος φέρεται να κτύπησε αλλοδαπή γυναίκα στη Λάρνακα, για τερματισμό της δικαστικής διαδικασίας λόγω κατάχρησης του δικαιώματος δίκαιης δίκης.

Σήμερα ο Κυριάκος Πραστίτης, συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, αγόρευσε επί της προδικαστικής ένστασης, λέγοντας ότι έγινε κατάχρηση του δικαιώματος της αθωότητας, αφού όπως ισχυρίστηκε, παραβιάστηκε το δικαίωμα του πελάτη του να τύχει δίκαιης δίκης, λόγω των δηλώσεων που έγιναν για την υπόθεση, ακόμα και από κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και των διαστάσεων, που έλαβε το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αννα Γιάλλουρου, έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης αναφέροντας ότι αυτό θα έπρεπε να εξεταστεί στα πλαίσια της κυρίως δίκης, δεδομένου ότι το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του το πλαίσιο των γεγονότων της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο όρισε την Δευτέρα 8 Αυγούστου ως ημερομηνία για να ανακοινώσει την απόφαση του στο αίτημα της υπεράσπισης.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό για να υπογράφει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος αντιμετωπίζει δέκα συνολικά κατηγορίες εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Σημειώνεται ότι και σήμερα στον προαύλιο χώρο του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν πολίτες, κρατώντας πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων «Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους του κόσμου», «Δικαιοσύνη για τους κατατρεγμένους» και «Ρατσισμός ούτε δαμέ ούτε πουθενά» για να συμπαρασταθούν στην παραπονούμενη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top