ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δέχθηκες περίεργο τηλεφώνημα; Πώς θα καταλάβεις αν είναι τηλεφωνική απάτη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δέχθηκες περίεργο τηλεφώνημα; Πώς θα καταλάβεις αν είναι τηλεφωνική απάτη

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σε σχέση με απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, που στοχεύει στην απόσπαση δεδομένων και κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί η Αστυνομία, πολίτες έχουν δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από ύποπτα πρόσωπα, που μιλούν ελληνικά, ωστόσο με ξενική προφορά, και που ψευδώς παρουσιάζονται ως λειτουργοί τραπεζικών ιδρυμάτων. Οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται από κυπριακούς τηλεφωνικούς αριθμούς, που ωστόσο πιστεύεται ότι είναι εικονικοί. Τα ύποπτα πρόσωπα με διάφορες προφάσεις σε σχέση με τη χρήση των πιστωτικών καρτών των πολιτών, ζητούν από τους πολίτες να τους αναφέρουν στοιχεία των πιστωτικών τραπεζικών καρτών τους και των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Αυτές οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι κακόβουλες και αποσκοπούν στην απόσπαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές επικοινωνίες και ουδέποτε να αποκαλύπτει οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Συστήνεται επίσης όπως οι πολίτες πρώτα επικοινωνούν με το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο διατηρούν λογαριασμό, μέσω γνωστοποιημένου τηλεφωνικού αριθμού για εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας, ώστε να εξακριβώσουν κατά πόσο η ύποπτη τηλεφωνική κλήση έγινε από λειτουργό της τράπεζας.

Σε περίπτωση που έχουν αναφέρει στοιχεία λογαριασμών και τραπεζικών τους καρτών σε ύποπτα πρόσωπα, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα την τράπεζα τους, για λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί πιθανή χρήση των πιστωτικών καρτών και κλοπή χρημάτων τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τέλος, σε περίπτωση που πολίτες δεχθούν τέτοιες ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις, προτρέπονται όπως ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top