ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το θέμα του «τσαρλατανισμού και τρόπους καταπολέμησης του», εξετάζει ο ΠΙΣ

Το θέμα του «τσαρλατανισμού και τρόπους καταπολέμησης του», εξετάζει ο ΠΙΣ

Το θέμα του «τσαρλατανισμού και τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου αυτού», εξέτασε σε πρόσφατη συνεδρία του το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος αντηλλάγησαν απόψεις ειδικά για το θέμα της προβολής προσώπων που δεν είναι ιατροί και παρουσιάζονται ως τέτοιοι, «παραπλανώντας τους πάσχοντες συμπολίτες μας».

Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και ο ΠΙΣ έχει ήδη προβεί ήδη σε συγκεκριμένες καταγγελίες στην Αστυνομία.

Συζητήθηκε και μια άλλη εξ ίσου θλιβερή πτυχή του προβλήματος που αφορά την προβολή ιατρών που παρουσιάζονται με ειδικότητα, την οποία όμως δεν κατέχουν, ή εφαρμόζουν διάφορες μη αναγνωρισμένες διαγνωστικές ή θεραπευτικές μεθόδους και σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα ιατρικά μηχανήματα, ως θαυματουργά.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί «την παραπληροφόρηση των ασθενών και την εκμετάλλευση του πόνου των πασχόντων συνανθρώπων μας με στόχο το οικονομικό όφελος, ως πράξη ανήθικη, αντιεπιστημονική, επικίνδυνη και φυσικά παράνομη».

Καλεί, παράλληλα, τους πολίτες οι οποίοι εξαπατούνται «με οποιονδήποτε τρόπο από τσαρλατάνους να μην διστάσουν και να επικοινωνούν με τα αρμόδια όργανα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, αφού η δική τους συμβολή στην πάταξη αυτού του θλιβερού, επικίνδυνου και παράνομου φαινομένου είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία».

Τέλος, τα μέλη του ΠΙΣ αποφάσισαν ομόφωνα όπως συνεχίσουν τις συναντήσεις τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, για επιτύχουν σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και συναντίληψης στην πάταξη του ιατρικού «τσαρλατανισμού» στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top