Να σταματήσουν οι προσπάθειες παρέμβασης πολιτικών, συντεχνιακών και άλλων εξωσχολικών παραγόντων, σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Αγγλικής Σχολής, ζητά ο Σύνδεσμος Γονέων της Αγγλικής Σχολής, που δηλώνει ότι θα είναι «δυναμικά παρόντες», δίπλα από τη διοίκηση και τη διεύθυνση του Σχολείου.
Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι, εδώ και χρόνια, γίνονται μάρτυρες «συστηματικών και επίμονων» παρεμβάσεων πολιτικών, συντεχνιακών και άλλων εξωσχολικών παραγόντων, σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Αγγλικής Σχολής. Παρεμβάσεις, αναφέρεται, «που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και το εμποδίζουν να ανταποκριθεί στην αποστολή του και να ξεδιπλώσει στην έκταση που οφείλει τις δυνατότητες των μαθητών του».
Ως «πρόσχημα» αυτών των παρεμβάσεων, προστίθεται, παρουσιάζεται το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου. Αναφερόμενοι στο καθεστώς του σχολείου, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι, με την ανεξαρτησία της Κύπρου, η υποχρέωση για τη λειτουργία του Σχολείου μεταβιβάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, «το οποίο όμως αρνήθηκε να την αναλάβει» και ότι περιορίστηκε μόνο στο να αναλάβει την υποχρέωση στέγασης του σχολείου, με τους καθηγητές του να συνεχίζουν να εργοδοτούνται από το σχολείο ως ιδιωτικοί υπάλληλοι και με τον προϋπολογισμό του σχολείου να καλύπτεται από τα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς. «Όπως σε κάθε ιδιωτικό Σχολείο,» τονίζεται.
«Ακόμα και με αυστηρά οικονομικούς όρους, η αξία της χρήσης των κτιρίων της Αγγλικής Σχολής που ανήκουν στο κράτος μαζί με την κρατική χορηγία ανέρχονται μόνο στο 10-15% του κόστους λειτουργίας του Σχολείου. Το άλλο 85% τουλάχιστον, το καταβάλλουν οι γονείς,» αναφέρουν στην ανακοίνωση.
Το σχολείο, προστίθεται, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιου, «του οποίου η ευθύνη είναι προς το Σχολείο και μόνο». Το Διοικητικό Συμβούλιο διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο «γιατί πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για το διορισμό του», όμως, όπως αναφέρεται, «η εξυπηρέτηση οποιουδήποτε άλλου σκοπού πέραν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Σχολείου και των μαθητών του από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήταν παράνομη».
«Έτσι, η όποια πολιτική παρέμβαση και προσπάθεια άσκησης πολιτικής πίεσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε αυτή γίνεται από πολιτικά κόμματα, είτε από Βουλευτές, είτε από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, πέραν του ότι είναι ανήθικη, γιατί όσοι την ασκούν καταχρώνται της θέση τους για να ικανοποιήσουν ευτελείς μικροπολιτικές επιδιώξεις εις βάρος ενός Σχολείου και των 1.100 μαθητών του, είναι και κατάφορα παράνομη,» προστίθεται.
Είναι για αυτό το λόγο που κάθε τέτοια προσπάθεια παρέμβασης «θα πρέπει να σταματήσει αμέσως», λέει ο Σύνδεσμος γονέων.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στο σχολείο «επικρατεί από μέρους των καθηγητών ένα καθεστώς ασυδοσίας,» καθώς, όπως αναφέρεται, «προφανώς ανεπαρκείς καθηγητές παραμένουν για χρόνια στο σχολείο υπό την προστασία της Συντεχνίας του προσωπικού και των εξωσχολικών απρόσκλητων προστάτων της, λαμβάνοντας παράλληλα απολαβές ψηλότερες από καθηγητή Πανεπιστημίου».
Οι γονείς αναφέρουν ότι τηρούν τους κανόνες και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και το ίδιο περιμένουν και από τους καθηγητές του Σχολείου.
Αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο κρίνεται το μέλλον του Σχολείου και των παιδιών τους, και ότι η μόνη επιλογή που έχουν ως γονείς «είναι να είμαστε δυναμικά παρόντες, δίπλα από τη διοίκηση και τη διεύθυνση του Σχολείου, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και το Σχολείο τους».
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις