Ευλογιά των πιθήκων: Αποδεσμεύτηκε το πρώτο κρούσμα - Οι πρώτες πληροφορίες

Ευλογιά των πιθήκων: Αποδεσμεύτηκε το πρώτο κρούσμα - Οι πρώτες πληροφορίες

Αποδεσμεύτηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εκδηλώθηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Themaonline, το πρώτο κρούσμα έχει αποδεσμευτεί και ασθενοφόρο τον συνόδευσε στην οικία του.

Υπενθυμίζουμε πως, το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Κύπρο την περασμένη Τρίτη, 2 Αυγούστου, μετά από τη διενέργεια μοριακής εργαστηριακής εξέτασης από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το περιστατικό αφορούσε άντρα ηλικίας 40 ετών με ιστορικό ταξιδιού, με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων. Από την πρώτη στιγμή είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα μεταφοράς και διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών. Το περιστατικό νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς (ΓΝ Λευκωσίας) για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης του.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι, τα άλλα δύο κρούσματα, λόγω της καλής κλινικής τους εικόνας δεν έχρηζαν νοσηλείας, ωστόσο, έχουν μεταφερθεί σε απομόνωση σε υποδομή που συνεργάζεται το κράτος, το Eden.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE