Παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο με πλαστά διαβατήρια - Δύο από τα τρία πρόσωπα ήταν ανήλικα

Παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο με πλαστά διαβατήρια - Δύο από τα τρία πρόσωπα ήταν ανήλικα

Τρία πρόσωπα εντοπίστηκαν στον αερολιμένα Πάφου με πλαστά έγγραφα με σκοπό να αναχωρήσουν για την Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 8.8.22 γύρω στις 12:00 παρουσιάστηκαν στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου δύο γυναίκες με προορισμό την Γαλλία . Όπως διαφάνηκε πρόκειται για την μητέρα και την ανήλικη κόρη της οι οποίες παρουσίασαν κοινό διαβατήριο και δύο ισπανικές άδειες διαμονής. Όπως διαπιστώθηκε, οι εν λόγω άδειες διαμονής ήταν πλαστές .

Η μητέρα συνελήφθη για πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και η ανήλικη λόγω ηλικίας τέθηκε υπό την φροντίδα της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας .

Σε άλλη περίπτωση, την Δευτέρα στις 12:30 παρουσιάστηκε στον αεριλιμένα Πάφου με προορισμό την Γαλλία νεαρός αφρικανικής καταγωγής παρουσιάζοντας βελγικό δελτίο ταυτότητας. Το πρόσωπο που αναγράφονταν στην ταυτότητα δεν ομοίαζε με τον παρευρισκόμενο.

Ανακρινόμενος, ομολόγησε ότι τα στοιχεία του είναι άλλα απ’ αυτά που αναγράφονται και συνελήφθη για πλαστοπροσωπία. Πρόκειται για ανήλικο πρόσωπο ο οποίος ήταν έγκλειστος στην δομή στην Κάτω Πάφο .

Κατόπιν τούτου, αυτός οδηγήθηκε πίσω στην δομή. Η υπόθεση του θα τεθεί στην Νομική Υπηρεσία για μη ποινική δίωξη λόγω του ότι είναι ανήλικο πρόσωπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Προεδρία: Τα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας – Σε ποιους τομείς ενισχύθηκε η συνεργασία

Στα οφέλη της Διακυβερνητικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας που άρχισε τον Νοέμβριο του 2023 αναφέρεται ανάρτηση της Προεδρίας της ΚΔ παραθέτοντας το ιστορικό των τριών συναντήσεων και τα αποτελέσματά τους, αυτά τα 3 σχεδόν χρόνια.