ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALPHA: Καθαρό προβάδισμα Χριστοδουλίδη- «Μάχη» για τη δεύτερη Κυριακή

Δημοσκόπηση ALPHA: Καθαρό προβάδισμα Χριστοδουλίδη- «Μάχη» για τη δεύτερη Κυριακή

Πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, καταγράφει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε νέα δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, που διενήργησε η εταιρία εταιρεία Rai Consultant για λογαριασμό του Alpha Κύπρου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την περίοδο 28 Ιουλίου μέχρι 03 Αυγούστου του 2022, σε 1009 άτομα ηλικίας άνω τον 18 ετών, που έχουν δικαίωμα ψήφου. Η έρευνα έγινε με τυχαία πολυσταδιακή δειγματοληψία και για την υλοποίηση της έγιναν τηλεφωνικές συνεντεύξεις αλλά και ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια. Το στατιστικό λάθος ανέρχεται σε +-3% και το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών κατά τη διάρκεια της έρευνας ανήλθε στο 29,52%.

DHMOSKOPHSH

Σε ερώτηση για το πώς πάνε τα πράγματα στην Κύπρο, ποσοστό της τάξεως του 71% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε λάθος και συνεπώς διατηρήθηκε το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενο δημοσκόπηση του προηγούμενου Ιουνίου, ενώ 16% των πολιτών απάντησαν ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος, ενώ 13% απάντησε ότι τα πράγματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.


DHMOSKOPHSH

Σχετικά με την ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το 32% από τους πολίτες που απάντησαν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι, το 36% όχι και τόσο ικανοποιημένοι, 25% αρκετά ικανοποιημένοι και μόλις το 7% πολύ ικανοποιημένοι.

DHMOSKOPHSH

Για το ποιον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή διεξαγόταν ο Α’ γύρος των Προεδρικών εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βγαίνει μπροστά με ποσοστό της τάξεως του 36,7%, ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 12%, στη συνέχεια ο Αντρέας Μαυρογιάννης με 11,9%, ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 3,4% και ο Χρίστος Χρίστου με 2,3%. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωσε ποσοστό 1,7% ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,5% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Ποσοστό 1,4% των συμμετεχόντων έδωσε την απάντηση «άλλος». 

δημοσκοπηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου που διενεργήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο από τη ίδια εταιρία ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε ποσοστό 33,1%, ακολουθούμενος από τους Ανδρέα Μαυρογιάννη με 12,5%, Αβέρωφ Νεοφύτου με 11,9%, Αχιλλέα Δημητριάδη με 4,9% και Χρίστο Χρίστου με 4,3%.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντλεί στον Α’ γύρο ποσοστό 19% από το ΑΚΕΛ, 64% από το ΔΗΚΟ, 78% από τη ΔΗΠΑ, 36% από τον ΔΗΣΥ, 58% από την ΕΔΕΚ και 26% από το ΕΛΑΜ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν αντλεί καμία ψήφο από το ΑΚΕΛ, 6% από το ΔΗΚΟ, 5% από την ΔΗΠΑ, 37% από τον ΔΗΣΥ, 5% από την ΕΔΕΚ και 8% από το ΕΛΑΜ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντλεί στον Α’ γύρο ποσοστό 60% από το ΑΚΕΛ, 3% από το ΔΗΚΟ, 2% από τον ΔΗΣΥ και 8% από την ΕΔΕΚ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΚΚΚ

ΚΚΚ

Στην περίπτωση που στον δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, ποσοστό της τάξεως του 56,8% συγκεντρώνει ο πρώτος, έναντι 19,7 που συγκέντρωσε ο ίδιος. Επίσης στο ίδιο σενάριο 10,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 6,6% ότι δεν θα ψήφιζαν, 4,2% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, ενώ 2,2% δεν απάντησαν.

ΚΚΚ

Σε άλλη περίπτωση που στον δεύτερο γύρο βρεθούν Χριστοδουλίδης – Αβέρωφ, ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 55,6% έναντι 16,5% του δεύτερου, ενώ στο 10,8% είναι οι αναποφάσιστοι, 7% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 8% ότι δεν θα ψήφιζαν και τέλος 2,2% δεν απάντησαν.

ΚΚΚΚ

Στο τρίτο σενάριο που θέλει να βρεθούν απέναντι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Μαυρογιάννης βγαίνει μπροστά με 34,4% έναντι 27,6% του Αβέρωφ, 12,8% θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 11,1% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 2% δεν απάντησαν.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στην ερώτηση για το ποιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές, ανεξαρτήτως με την δική τους ψήφο, 49% απάντησαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, 19% ο Αβέρωφ Νεοφύτου και 5% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ποσοστό της τάξεως του 27%, απάντησαν δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

ΚΚΚΚ

Πηγή Δημοσκόπησης: ALPHA
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top