ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φουσκωμένος λογαριασμός ή λάθος χρέωση στο ρεύμα: Ήξερες ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με την ΑΗΚ μέσω Viber και WhatsApp;

Φουσκωμένος λογαριασμός ή λάθος χρέωση στο ρεύμα: Ήξερες ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με την ΑΗΚ μέσω Viber και WhatsApp;

Αν έχετε διαπιστώσει οτι ο λογαριασμός της ΑΗΚ έχει έρθει φουσκωμένος σε σύγκριση με την πραγματική ένδειξη του μετρητή σας, τώρα υπάρχει εύκολη μέθοδος επικοινωνίας για κάθε επαρχία.

Δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε κάποιο γραφείο της ΑΗΚ, αλλά μπορείτε να στείλετε με Viber/ WhatsApp/Telegram/ Signal  τη φωτογραφία του μετρητή σας και όλα τα σχετικά στοιχεία ώστε να γίνει έρευνα ή αναπροσαρμογή.

Καθ' υπολογισμός λογαριασμός και λάθος χρέωση

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τους καθ’ υπολογισμό λογαριασμούς ή κάποιο φίλο, γνωστό να αναφέρει οτι βρέθηκε προ εκ πλήξεως όταν διαπίστωσε ότι ο μετρητής τους δεν έρχεται σε "συμφωνία" με τις κιλοβατώρες του λογαριασμού.

Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί λογαριασμοί, είχαν εκδοθεί κατόπιν εκτίμησης ως προς τις κιλοβατώρες που χρησιμοποίησαν τα νοικοκυριά, και όχι με βάση τη συνήθη διαδικασία κατά την οποίαν υπάλληλοι-καταμετρητές της ΑΗΚ περνούν  από κάθε υποστατικό καταγράφοντας την πραγματική ένδειξη εκάστου μετρητή της Αρχής .

Πως μπορεί να το καταλάβει ένας καταναλωτής ότι έλαβε λογαριασμό χωρίς την πραγματική μέτρηση;

Μπορούν να το διαπιστώσουν  εύκολα,  καθώς αν ο λογαριασμός που έχουν στο χέρι τους εκδόθηκε καθ’ υπολογισμόν, τότε θα υπάρχει το γράμμα «Υ» (με κεφαλαίο) που παραπέμπει στον υπολογισμό.

 

Διόρθωση και αποστολή μέσω viber, WhatsApp, Telegram/ Signal

Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθεί ο καταναλωτής, καθώς ακόμη και αν δεν είναι ακριβής η χρέωση στον λογαριασμό, όταν περάσουν οι καταγραφείς της ΑΗΚ, θα αφαιρεθεί ή θα προστεθεί η διαφορά.

Στην περίπτωση όμως που θέλει ο καταναλωτής να επικοινωνήσει με την ΑΗΚ , τότε υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης της κατανάλωσης με φωτογράφηση της ένδειξης όπως αυτή υπάρχει στον μετρητή του υποστατικού και αποστολής της στην ΑΗΚ μέσω viber, WhatsApp, Telegram/ Signal.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι καταναλωτές αφού φωτογραφίσουν τον μετρητή μπορούν να στέλνουν τη φωτογραφία στο email της ΑΗΚ, ανά επαρχία ή να στέλνουν sms ή ακόμη να τηλεφωνούν στο 80006000.

Ποιο εύκολή διαδικασία είναι η αποστολή της καταγραφής του λογαριασμού στην ΑΗΚ μέσω viber ή WhatsApp όπως μπορείτε να βρείτε τους αριθμούς ανά επαρχία εδω και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις κατά την αποστολή μηνύματος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12.30 στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top