ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα σήμερα

Νέα διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα σήμερα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «υπουργείο παιδείας» και τη «γενική αστυνομική διεύθυνση», πραγματοποίησαν σήμερα οι συντεχνίες των Τ/κ εκπαιδευτικών, KTOEÖS και KTÖS μετά την κατηγορία 22 εκπαιδευτικών ότι χτύπησαν «αστυνομικούς» κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των δύο συντεχνιών στο «υπουργείο παιδείας» την περασμένη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, οι δύο συντεχνίες κατήγγειλαν ότι οι 22 εκπαιδευτικοί μέλη τους κλήθηκαν ένας ένας στην «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας και εκεί τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξυλοδαρμό δύο «αστυνομικών». Ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, Οζάν Ελμαλί ζήτησε να μάθει ποιος έδωσε την διαταγή για να κατηγορηθούν οι 22 εκπαιδευτικοί και ζήτησε συνάντηση με τον «αρχηγό αστυνομίας».

Οι δύο συντεχνίες πραγματοποιήσαν την εκδήλωση σήμερα με κοινό σύνθημα «Είμαστε εκπαιδευτικοί, είμαστε μαζί, δεν θα σιωπήσουμε». Έξω από το «υπουργείο παιδείας» είχαν πλακάτ που έγραφαν «Τρέξε Ναζίμ (σσ: ο «υπουργός παιδείας»), τρέξε, ήρθαν οι εκπαιδευτικοί, τηλεφώνα της αστυνομίας» και «Δεν αποδεχόμαστε τον δεσποτισμό και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές». Ο κ. Εμπραλί είπε ότι η δουλειά τους είναι η εκπαίδευση και όχι η «αστυνομία» κι άφησε αιχμές εναντίον του «υπουργού παιδείας» ότι προέβη στην καταγγελία των εκπαιδευτικών στην «αστυνομία». Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 1800 εκπαιδευτικοί παρακάθισαν φέτος στις εξετάσεις για προσλήψεις, αλλά αυτές δεν θα γίνουν μέσω των εξετάσεων.

Ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς ζήτησε να σταματήσουν οι προσλήψεις προσωρινών εκπαιδευτικών και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλησιάζουν «δημοτικές εκλογές» και πολλοί «τάζουν αριστερά και δεξιά», εννοώντας από τα κόμματα της «κυβέρνησης».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top