Οκτώβριο η έναρξη έργων Γ Φάσης αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας

Οκτώβριο η έναρξη έργων Γ Φάσης αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας

Τον Οκτώβριο υπολογίζεται να ξεκινήσουν τα έργα της Γ Φάσης του έργου βελτίωσης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Αγίας Νάπας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Χρήστος Ζαννέττου.

Πρόσθεσε ότι «η Περιβαλλοντική Αρχή ενέκρινε την κατασκευή της τρίτης φάσης βελτίωσης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου στην Αγία Νάπα. Η συγκεκριμένη φάση αναμένεται να υλοποιηθεί με συνεισφορά από το κράτος σε κρατικά τεμάχια που θα παραχωρηθούν στον Δήμο Αγίας Νάπας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε πως «το έργο θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα πετοσφαίρισης, ένα πάρκο για skate, ένα γήπεδο για μπόουλινγκ, υπαίθριο χώρο γυμναστηρίου, χώρους υγιεινής/αποδυτηρίων, κερκίδες, αποθήκες, δύο μικρά στέγαστρα για μηχανές πώλησης αναψυκτικών, χώρους στάθμευσης για αυτοκίνητα, λεωφορεία και ταξί και χώρους πρασίνου. Ακόμα θα γίνει εγκατάσταση κατάλληλου αστικού φωτισμού και εξοπλισμού».

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, «στόχος του έργου είναι η ορθολογιστική ενοποίηση και οργάνωση όλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου, δημιουργώντας φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων υψηλής αισθητικής για ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και ξεκούραση. Τους συγκεκριμένους χώρους θα απολαμβάνουν τόσο οι ξένοι επισκέπτες, Κύπριοι και αλλοδαποί καθώς και οι δημότες δεδομένης της αισθητικής, ποιοτικής και η κοινωνικο-οικονομικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής».

Σημείωσε ακόμα ότι «το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος της Α Φάσης του ευρύτερου σχεδιασμού του παραλιακού μετώπου. Το πρώτο μέρος της Α Φάσης αφορά το ίδιο τμήμα παραλιακού μετώπου, από το λιμανάκι της Αγίας Νάπας μέχρι την οργανωμένη παραλία «Κατσαρκά», μήκους 1,5 περίπου χιλιομέτρου, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το έργο αυτό περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, δύο θαλάσσιες αποβάθρες, εξέδρα για εκδηλώσεις, παιδότοπους/παιχνιδότοπους πλατειακούς χώρους, ανθόκηπους με ενδημική χλωρίδα και αστικό εξοπλισμό».

Ανέφερε επίσης ότι η κατασκευή του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2022 και η ολοκλήρωση του εκτιμάται σε 18 μήνες, δηλαδή περίπου τον Απρίλιο του 2024. Το έργο υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει γύρω στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον Φ.Π.Α".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE