Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Πλησίασε η ώρα απόδοσης ευθυνών - Στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Πλησίασε η ώρα απόδοσης ευθυνών - Στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι

Οι ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιουλίου του 2018, όπου χάθηκαν 103 άνθρωποι, θα αναζητηθούν και αναμένεται να αποδοθούν στη δίκη που προσδιορίστηκε να ξεκινήσει 31 Οκτωβρίου 2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με 21 κατηγορούμενους.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα βρεθούν 21 κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι πρόσωπα τα οποία το 2018 κατείχαν καίριες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Αττικής, όπως και πρώην στελέχη της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, κ.λπ. οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος.

Το πάνελ των κατηγορουμένων συμπληρώνει ένας ιδιώτης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και πρόκειται για τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης, πολύ κοντά στο ομώνυμο μοναστήρι.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης για την απόδοση των ευθυνών των υπαιτίων για την απώλεια των ανθρώπων τους που εξαιτίας εγκληματικών αμελειών οργάνων της Πολιτείας έχασαν τη ζωή τους.

Εξάλλου, αναμένεται να κατακλίσουν το δικαστήριο κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι του 2018.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE