ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές: Στον αγώνα για εξεύρεση στέγης - Πόσα πάει το μονάρι σε Λευκωσία και Λεμεσό

Φοιτητές: Στον αγώνα για εξεύρεση στέγης - Πόσα πάει το μονάρι σε Λευκωσία και Λεμεσό

Μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παγκυπρίων εξετάσεων στις 19 Ιουλίου, όλοι όσοι εξασφάλισαν θέση στα δημόσια πανεπιστήμια, και δεν θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, έτρεξαν να προλάβουν να βρουν στέγη.

Για την εξεύρεση διαμερισμάτων, αρκετοί από τους νεαρούς ψάχνουν οι ίδιοι μέσω διαδικτυακών σελίδων ή βλέποντας τα πανό «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στις πολυκατοικίες, ή και παραδοσιακά μέσω φοιτητικών παρατάξεων και κτηματομεσιτών.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ) – Ανδρέα Καουρή και παρουσιάζουμε τις τιμές διαμερισμάτων σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Λευκωσία

Στην πρωτεύουσα, ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, σε πολυκατοικία 12 χρονών και μερικώς επιπλωμένο, ανέρχεται στα 1000 ευρώ. Οι τιμές για δυάρια κυμαίνονται από 650 μέχρι 800 ευρώ, ενώ για στούντιο και μονάρι από 350 μέχρι 700.

Λεμεσός

Στην παραλιακή πόλη, τα τριάρια κυμαίνονται από 1000 έως 1500 ευρώ, τα δυάρια 900 – 1100 ευρώ, ενώ τα μονάρια και στούντιο από 700 ευρώ μέχρι 1100.

Όπως σημείωσε ο κ. Καουρής, όσο πιο κοντά στην παραλία τόσο πιο ακριβά είναι τα διαμερίσματα. Μάλιστα, υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων σε πύργους διαθέσιμα για ενοίκιο από 5 – 7 χιλιάδες τον μήνα.

Γιατί παραμένουν ψηλές οι τιμές

Γενικά υπάρχει υπερβάλλουσα ζήτηση και η προσφορά είναι μικρή.

Παράλληλα, «οι τιμές των ακινήτων παραμένουν σταθερά ψηλές λόγω του κόστους ανέγερσης. Ως επακόλουθο, οδηγούν τα ενοίκια σε υψηλότερες τιμές, και δεν αναμένεται να πέσουν σύντομα», τόνισε ο κ. Καουρής.

Παράλληλα, το μεταναστευτικό ρεύμα από Ουκρανία και Λευκορωσία αλλά και Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, μείωσαν τη διαθεσιμότητα στέγης με τα φθηνά υποστατικά να χάνονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top