Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον δρόμο Δένειας - Κοκκινοτριμιθιάς - Κάηκαν περίπου 50 εκτάρτια γης

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον δρόμο Δένειας - Κοκκινοτριμιθιάς - Κάηκαν περίπου 50 εκτάρτια γης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε μετά τις 15.30 σε πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Δένειας Επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη και κατέκαυσε περίπου 50 εκτάρια μέσα και έξω από κοίτη ποταμού από ξηρά χόρτα, αποκάλαμα, καλαμιώνες, άγρια βλάστηση, διάφορα δέντρα, ευκάλυπτοι, ελαιόδεντρα και λάστιχα άρδευσης. Κατά την εξέλιξη οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν υποστατικά.

Ένα πρόχειρο υποστατικό διαστάσεων 10 Χ 3.5m το οποίο περιείχε σανό υπέστη εκτεταμένες ζημίες. Στην πυρκαγιά παραμένουν και εργάζονται για πλήρη οριοθέτηση και τελικές κατασβέσεις με 6 πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας, 2 του Τμήματος δασών, 1 Φ.Π.Μ του Ταμείου Θήρας, 3 ΟΤΕ Εθελοντικών ομάδων, ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και 2 Βυτιοφόρα προμήθειας νερού της Επαρχιακής Διοίκησης.

Στο μέρος βρίσκονται Αστυνομία και UN.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE