ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρικό ερευνητικό πλοίο θα αποπλεύσει για την πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική στο τέλος του έτους

Βουλγαρικό ερευνητικό πλοίο θα αποπλεύσει για την πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική στο τέλος του έτους

Το βουλγαρικό ερευνητικό πλοίο "Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος" θα αποπλεύσει για την πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική στο τέλος της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού Μπόγιαν Μεντνικάροφ.

Η δήλωση αυτή έγινε στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει το Βουλγαρικό Ινστιτούτο Ανταρκτικής και η Ένωση Νέων Ερευνητών του (Νότιου) Πόλου. Φιλοξενείται στο Ναυτικό Μουσείο της Βάρνας και ένα από τα βασικότερα σημεία της είναι το πλοίο που θα χρησιμοποιήσουν οι Βούλγαροι ερευνητές.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο καθηγητής Χρίστο Πιμπίρεφ, διευθυντής του βουλγαρικού ερευνητικού προγράμματος, υπενθύμισε ότι ένα σύγχρονο ερευνητικό εργαστήριο οικοδομείται στη βουλγαρική βάση στο νησί Λίβινγκστον. Ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό το γεγονός ότι οι Βούλγαροι ερευνητές θα έχουν ένα σκάφος, τη διαχείριση που οποίου έχει μια κοινοπραξία.

Ο Μεντνικάροφ πρόσθεσε ότι οι επισκευές στο σκάφος κοντεύουν να ολοκληρωθούν και το πλοίο θα δοκιμαστεί και θα εξοπλιστεί. Υπενθύμισε ότι η σημαία του Βουλγαρικού Ναυτικού υψώθηκε στο σκάφος το καλοκαίρι του 2021 και ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για τη συνεργασία του.

Το παρθενικό ταξίδι θα ξεκινήσει από τη Βάρνα και μέσω Κωνσταντινούπολης, Καρθαγένης, Λας Πάλμας, Μπουένος 'Αιρες, Ουσουάια και Πορθμού του Ντρέικ θα καταλήξει στο νησί Λίβινγκστον, δήλωσε ο κυβερνήτης του πλοίου Νικολάι Ντανάιλοφ.

Δήλωσε ότι το πλήρωμα θα περιλαμβάνει 21 στρατιωτικούς και έναν στρατιωτικό γιατρό. Για τους δόκιμους που θα συμπεριληφθούν στο ταξίδι, η αποστολή θα έχει χαρακτήρα πρακτικής εκπαίδευσης.

Βουλγαρικό στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος δεν έχει περάσει από το Γιβραλτάρ, δήλωσε ο Ντανάιλοφ. Εξήγησε ότι το ταξίδι προς την Ανταρκτική θα διαρκέσει 40 με 50 ημέρες συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης και εκφόρτωσης. Το σκάφος αναμένεται να μεταφέρει στη βουλγαρική βάση σχεδόν 50 τόνους φορτίου, το οποίο θα εκφορτωθεί με βάρκες και σχεδίες σε μια ακτή χωρίς λιμάνι.

Οι προετοιμασίες του πληρώματος είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο Ντανάιλοφ. Πρόσθεσε ότι ο εξοπλισμός πάνω στο πλοίο επιτρέπει οι δραστηριότητες έρευνας να διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top