ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τις παρακολουθήσεις της ΚΥΠ! Ο κόσμος το 'χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι – Οφείλουν να παρέμβουν οι αρμόδιοι

Σάλος με τις παρακολουθήσεις της ΚΥΠ!  Ο κόσμος το 'χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι – Οφείλουν να παρέμβουν οι αρμόδιοι

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των παρακολουθήσεων τηλεφώνων -και όχι μόνο- από πλευράς ΚΥΠ, παραβιάζοντας έτσι κατάφορα, τα προσωπικά δεδομένα Κυπρίων πολιτικών, δημοσιογράφων και υψηλά ιστάμενων κρατικών αξιωματούχων.

Το κράτος, μέσω της ΚΥΠ, όπως προκύπτει από τα τιμολόγια που είδαν από τη Δευτέρα (7/7/2015) το φως της δημοσιότητας, αγόρασε εξοπλισμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να παρακολουθεί ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, tablets, υπολογιστές κ.ο.κ), συλλέγοντας απ’ αυτές προσωπικά στοιχεία.

Η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline.com, επικοινώνησε με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπολογιστών, Ντίνο Παστό και του ζήτησε να μας πει τι ακριβώς διέρρευσε και τι αυτό σημαίνει.

Όπως ο ίδιος μας εξήγησε, οι διαρροές που έγιναν, πέραν από τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος Gallileo και όσων άλλων προγραμμάτων δημιούργησε η Ιταλική εταιρεία, αφορούν και ηχητικά ντοκουμέντα, ωστόσο το υλικό δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί.

Tα ερωτήματα γύρω από το ποιοι παρακολουθούνται και κάτω από ποιού τις οδηγίες έγινε αυτό, χρίζουν άμεσων απαντήσεων, αφού ο Διοικητής της ΚΥΠ πρέπει να βγει επιτέλους και να μιλήσει δημόσια γύρω από τον ντόρο που ξέσπασε και όχι να απαντά με «ερμαφρόδιτες ανακοινώσεις».

Το γεγονός ότι η ΚΥΠ το τελευταίο διάστημα έχει θέσει υπό το μικροσκόπιο της πολλούς Κύπριους πολίτες αποτελούσε εδώ και καιρό «μυστικό» που διαδιδόταν από στόμα σε στόμα. Κοινώς «ο κόσμος το είχε τούμπανο και η ΚΥΠ καμάρι».

Στο ζήτημα που προέκυψε και προκάλεσε σάλο στην Κύπρο οφείλει να παρέμβει τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Γενικός Ελεγκτής του κράτους, ενώ πλήρη ενημέρωση και αναφορά θα πρέπει να δοθεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που πλήττει παράφορα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε επίσης: -Τα τιμολόγια και οι παρακολουθήσεις της ΚΥΠ – Ο εξοπλισμός που αγόρασε το κράτος επί προεδρίας Αναστασιάδη! (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top