Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον δράστη της επίθεσης στον Ρουσντί

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον δράστη της επίθεσης στον Ρουσντί

Ο άνδρας που είναι ύποπτος για την επίθεση κατά του Βρετανοαμερικανού συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί την Παρασκευή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση, δήλωσαν το Σάββατο οι εισαγγελείς.

«Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορείται πλέον επίσημα για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού [δηλαδή εκ προθέσεως] και επίθεση δεύτερου βαθμού», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσοτόκουα, Τζέισον Σμιντ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

«Του απαγγέλθηκαν αυτές οι κατηγορίες τη χθεσινή νύχτα και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, το NBC ανέφερε ότι ο ύποπτος εκδήλωνε συμπάθεια για τον σιιτικό εξτρεμισμό, αλλά και για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάραπό το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσεϊ που αγόρασε ένα εισιτήριο για την εκδήλωση Ιδρύματος Τσοτόκουα στα δυτικά της πολιτείας Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE