ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στις διευκρινίσεις Πετρίδη το ΑΚΕΛ – «Διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να δικαιολογήσει τις εμμονές της κυβέρνησης»

Απαντά στις διευκρινίσεις Πετρίδη το ΑΚΕΛ – «Διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να δικαιολογήσει τις εμμονές της κυβέρνησης»

Τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, σχετικά με το αίτημα της Γερμανίας για φυσικό αέριο καθώς επίσης και για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, σχολιάζει η Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ.

Δείτε τις δηλώσεις της:

Ο Υπουργός Οικονομικών διαστρεβλώνει τα γεγονότα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εμμονή της κυβέρνησης Συναγερμού εναντίον κάθε πρωτοβουλίας που στόχο έχει την ανακούφιση της κοινωνίας από τη λαίλαπα της ακρίβειας.

Αντίθετα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Πετρίδης, η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας προς την Κομισιόν για τη μη επιβολή ΦΠΑ στο νέο τέλος που θα επιβληθεί στην κατανάλωση του φυσικού αερίου επιβεβαιώνει αυτό που υποδεικνύουμε ως ΑΚΕΛ εδώ και καιρό: ότι το ίδιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και μια σειρά από αποφάσεις της Ε.Ε. δίνουν τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να πάρουν εξαιρέσεις για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε βασικά αγαθά και σε πρώτες ύλες. Και ήδη μια σειρά από κράτη μέλη έχουν πάρει σημαντικές εξαιρέσεις.

Στην Κύπρο η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα που να στηρίζουν το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και όχι μόνο αρνείται αλλά εμποδίζει και εκείνα τα μέτρα που πήρε η πλειοψηφία της Βουλής. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναφορά στο Ανώτατο για τους νόμους που μειώνουν το ΦΠΑ στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

Αν δεν κρύβονται πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ωραιοποιούν την κατάσταση (παράδειγμα η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στις 2/3/2022: «το φαινόμενο είναι παροδικό») ή επικαλούνται το δημοσιονομικό κόστος, την ώρα που το κράτος έχει ήδη αυξημένα έσοδα ύψους 690 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση των τιμών (στοιχεία Στατιστικής Υπηρεσίας για την περίοδο Γενάρη – Ιουνίου 2022).

Αρνούνται, μάλιστα πεισματικά να συζητήσουν την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, παραπέμποντας τη συζήτηση στις… αρχές του 2023!

Ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει, προβλέπουμε, να ψάχνει δικαιολογίες. Αλλά και το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις και να διεκδικεί μέτρα για αναχαίτιση της ακρίβειας και στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top