ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ παράγουν ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή για να περιορίσουν το κόστος

Οι ΗΠΑ παράγουν ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή για να περιορίσουν το κόστος

Τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα σε δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές από 5.000 δολάρια το ζευγάρι.

«Για πολλούς Αμερικανούς που πάσχουν από απώλεια ακοής, τα ασφαλή και αποτελεσματικά και υψηλής ποιότητας ακουστικά βαρηκοΐας δεν ήταν οικονομικά προσιτά», είπε ο Υπουργός Υγείας, Χαβιέ Μπεσέρα, σε διάσκεψη Τύπου.

Η δράση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο, θα μειώσει το κόστος ενός ζεύγους ακουστικών βαρηκοΐας κατά περίπου 2.800 δολάρια ανά ζευγάρι, καταργώντας την απαίτηση επίσκεψης σε γιατρό ή ακουολόγο, πρόσθεσε ο Μπράιαν Ντιζ, Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου.

Επί του παρόντος, ένα ζευγάρι ακουστικών βαρηκοΐας κοστίζει περίπου 5.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες - πολύ περισσότερο από άλλες προηγμένες χώρες όπως η Βρετανία, όπου οι συσκευές είναι δωρεάν.

Τα παιδιά, καθώς και τα άτομα με σοβαρή απώλεια ακοής, θα εξακολουθούσαν να χρειάζονται ιατρική συνταγή.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε ζητήσει την κίνηση με εκτελεστικό διάταγμα που εκδόθηκε πέρυσι, είπε σε μια δήλωση ότι ο κανόνας «επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μου για χαμηλότερο κόστος για τις αμερικανικές οικογένειες (...) δίνοντας στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές για να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους».

Ένας στους οκτώ ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες - περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι - ηλικίας 12 ετών και άνω έχει απώλεια ακοής και στα δύο αφτιά, με βάση τις τυπικές εξετάσεις ακοής, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ο νέος κανόνας ισχύει για βοηθήματα ακοής που λειτουργούν μέσω της αγωγιμότητας του αέρα, φέρνοντας ενισχυμένο ήχο στον ακουστικό πόρο, όπου κινείται μέσω του τυμπάνου και του μέσου αφτιού για να φτάσει στο εσωτερικό αφτί, όπου το επεξεργασμένο σήμα αποστέλλεται στον εγκέφαλο.

Τα άτομα με πιο σοβαρή απώλεια ακοής μπορεί να χρειαστούν ακουστικά οστικής αγωγιμότητας που παρακάμπτουν το εξωτερικό και το μέσο αφτί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top