Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66.000 επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες στον Νίγηρα

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66.000 επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες στον Νίγηρα

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις κατά την περίοδο των βροχών του Νίγηρα έχουν σκοτώσει 32 ανθρώπους και έχουν επηρεάσει περισσότερους από 66.000 από τον Ιούνιο, δήλωσαν οι αρχές της χώρας.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους και 15 πνίγηκαν, ενώ 44 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας που έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το Ζίντερ στα νότια, η Ντίφα στα νοτιοανατολικά και το Τιλαμπέρι στα νοτιοδυτικά. Η πρωτεύουσα Νιαμέι έχει μέχρι στιγμής γλυτώσει.

Οι βροχές έχουν καταστρέψει ή καταστρέψει περισσότερα από 7.000 σπίτια, διαλύοντας αίθουσες διδασκαλίας, κέντρα υγείας, σιταποθήκες και καταστήματα.

Ο Νίγηρας, η φτωχότερη χώρα του κόσμου με βάση τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πλήττεται συχνά από πλημμύρες όταν πέφτουν οι απαραίτητες βροχές.

Η περίοδος των βροχών, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, έχει γίνει πιο θανατηφόρα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του βορρά της ερήμου της χώρας.

Πέρυσι, τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότεροι από 200.000 επλήγησαν, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία και στοιχεία του ΟΗΕ.

«Κατά μέσο όρο ο Νίγηρας χάνει 40 δισεκατομμύρια φράγκα CFA (63 εκατομμύρια δολάρια) λόγω πλημμυρών και ξηρασιών» κάθε χρόνο, δήλωσε ο Λαουάν Μαγκάγκι, υπουργός διαχείρισης καταστροφών του Νίγηρα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE