ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρκαγιά σε όχημα με την ανατολή του ήλιου - Βρισκόταν σταθμευμένο έξω από υποστατικό - Φωτιά και σε όχημα του Δήμου Λατσιών

Πυρκαγιά σε όχημα με την ανατολή του ήλιου - Βρισκόταν σταθμευμένο έξω από υποστατικό - Φωτιά και σε όχημα του Δήμου Λατσιών

Σήμερα τα ξημερώματα στις 04:13, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρίσκονταν ακινητοποιημένο έξω από υποστατικό στην κτηνοτροφική περιοχή Γερίου.

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Η σκηνή ασφαλίστηκε από την Αστυνομία και θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Έτρεχε η Πυροσβεστική όλη μέρα χθες

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 17ης Αυγούστου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 18ης Αυγούστου 2022, ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.

• Η ώρα 08:57, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Αστυνομία, διενέργησαν διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σε καφενείο, στη Βιοτεχνική περιοχή Λακατάμιας στην επαρχία Λευκωσίας. Το καφενείο ήταν κλειστό για το τετραήμερο που προηγήθηκε και η πυρκαγιά, η οποία αυτοσβέστηκε, έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη με την επιστροφή του. Το περιεχόμενο του καφενείου έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό. Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις.

• Η ώρα 09:31, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα, μετά από παρέκκλιση της πορείας οχήματος και ανατροπή του σε χωράφι, στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την έξοδο για Σταυροβούνι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την Ε.Μ.Α.Κ., με ομάδα και Όχημα Διάσωσης. Ο οδηγός του οχήματος τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

• Η ώρα 17:38, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά παρά την κοινότητα Μαθικολώνης της επαρχίας Λεμεσού. Η πυρκαγιά είχε καταστεί διαχειρίσιμη στις 06:40 και κατέκαψε τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα (χαρουπιές και ελαιόδεντρα). Επιπρόσθετα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να προστατεύσει μεμονωμένη κατοικία, την οποία είχε πλησιάσει η πυρκαγιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέδραμαν έξι στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού και την Ε.Μ.Α.Κ. Το έργο πυρόσβεσης ενίσχυσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, πέντε φορητές μονάδες πυρόσβεσης και 2 προωθητές γαιών, καθώς και φορητές μονάδες πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας, την Πολιτική Άμυνα, τα Κοινοτικά Συμβούλια Μαθικολώνης και Ακρούντας και ένα όχημα μεταφοράς νερού από την Επαρχιακή Διοίκηση. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν με ρίψεις νερού εναέριες δυνάμεις, μετά από ενεργοποίηση του Σχεδίου ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ (πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα). Το ελικόπτερο της Μ.Α.ΕΠ. συνέδραμε ως εναέριος συντονιστής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για επιφυλακή και πλήρη κατάσβεση όλων των εστιών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

• Η ώρα 20:59, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο σε χώρο στάθμευσης του Δήμου Λατσιών, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό Όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από μέρους της ομάδας πυρόσβεσης, έγινε επιθεώρηση και έλεγχος. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

• Η ώρα 22:59, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δίκυκλο όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο δρόμο, στο Δήμο Αγίου Αθανασίου της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό Όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το δίκυκλο όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές και παραλήφθηκε από τη Αστυνομία για περαιτέρω εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top