Κυπριακό - συνομιλίες: Την ερχόμενη βδομάδα επαναρχίζουν διαδικτυακές συναντήσεις Μενελάου - Ολγκιούν

Κυπριακό - συνομιλίες: Την ερχόμενη βδομάδα επαναρχίζουν διαδικτυακές συναντήσεις Μενελάου - Ολγκιούν

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να επαναρχίσουν οι διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου και του ειδικού αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, Εργκούν Ολγκιούν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και με τη συμμετοχή του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, και η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί την προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα με τα οποία ασχολούνται οι δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές, οι οποίες, όπως σημείωσε, παραμένουν ενεργές, αναλόγως με τον βαθμό στον οποίο η κάθε μια έχει δυνατότητες για δραστηριοποίηση.

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως αναμένεται να γίνουν 1-2 τέτοιες διαδικτυακές συναντήσεις ή ενδεχομένως και περισσότερες πριν τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας, που θα τον συνοδεύει στη Νέα Υόρκη, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τις άλλες επαφές που θα έχει εκεί, περιλαμβανομένης της καθιερωμένης συνάντησής του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Μήνυμα προς τον ΓΓ των ΗΕ για την ανάγκη να συγκαλέσει μια διευρυμένη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν διακοπεί έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια επανενωμένη Κύπρο.