ΔΙΕΘΝΗ

Ταλαιπωρία επιβατών: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων της Easyjet στην Ισπανία

Ταλαιπωρία επιβατών: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων της Easyjet στην Ισπανία

Δεκατέσσερις διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή καθώς οι Ισπανοί πιλότοι της Easyjet ξεκίνησαν μια νέα τριήμερη στάση εργασίας ζητώντας την αποκατάσταση των όρων εργασίας που ίσχυαν πριν από την πανδημία, δήλωσαν αξιωματούχοι του συνδικάτου τους.

Οι νέες στάσεις εργασίας προσωπικού της Easyjet στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, προσθέτουν προβλήματα σε έναν τομέα που παλεύει με τις κυλιόμενες απεργίες του πληρώματος καμπίνας στην ανταγωνιστική Ryanair που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιανουάριο.

Έξι από τις ακυρώσεις της Easyjet επηρέασαν πτήσεις προς ή από τη Βαρκελώνη, ενώ οι άλλες οκτώ αφορούσαν αφίξεις και αναχωρήσεις από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, ανέφερε η συντεχνία SEPLA.

«Πρόκειται για διεθνείς πτήσεις από ή προς τη Γενεύη, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο ή τη Βασιλεία», ανέφερε η ένωση.

Οι πιλότοι της Easyjet ξεκίνησαν την πρώτη τους τριήμερη απεργία στις 12 Αυγούστου, με αποτέλεσμα την ακύρωση 36 πτήσεων από και προς τη Βαρκελώνη, τη Μάλαγα και τις Βαλεαρίδες Νήσους. Τρίτη απεργία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου.

Η απεργία ξεκίνησε μόλις δύο εβδομάδες μετά την απεργία του πληρώματος καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, με αποτέλεσμα μια συμφωνία.

Οι πιλότοι απαιτούν την αποκατάσταση των συνθηκών που απολάμβαναν πριν από την πανδημία και την επανέναρξη των συνομιλιών για μια νέα συλλογική σύμβαση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν συμφωνήσει σε περικοπή μισθών για να εξασφαλίσουν «όχι μόνο τις δουλειές μας, αλλά και την επιβίωση της ίδιας της εταιρείας στην Ισπανία», εξήγησε το συνδικάτο στις 12 Αυγούστου, λέγοντας ότι η Easyjet είχε αρνηθεί να αποκαταστήσει τις συνθήκες εργασίας τους στην πριν από την Covid περίοδο.

Η κυλιόμενη απεργία του προσωπικού της Ryanair είχε μέχρι στιγμής περιορισμένο αντίκτυπο, με περισσότερες καθυστερήσεις παρά ακυρώσεις πτήσεων.

Το πλήρωμα καμπίνας του Iberia Express, του χαμηλού κόστους κλάδου του εθνικού αερομεταφορέα της Ισπανίας Iberia, αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσει 10ήμερη απεργία από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το συνδικάτο USO.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top