ΔΙΕΘΝΗ

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτο κρούσμα σε γυναίκα στη Δανία - Σύνολο 176 στην Ευρώπη

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτο κρούσμα σε γυναίκα στη Δανία - Σύνολο 176 στην Ευρώπη

Το υπουργείο Υγείας της Δανίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα που αφορά γυναίκα. Είναι ένα από τα πέντε νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Δανία.

«Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό μόλυνσης γυναίκας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε, συμπληρώνοντας ότι καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται είναι πιθανό να υπάρξουν μεμονωμένα κρούσματα σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.

Μέχρι χθες, κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη Δανία είχαν καταγραφεί μόνο σε ομοφυλόφιλους άνδρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με εξαίρεση τις εγκύους, τα παιδιά και τους ανοσοκατεσταλμένους, ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από την ευλογιά των πιθήκων είναι χαμηλός για τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού.

Ο υπουργός υγείας της Δανίας τόνισε ότι έχει επεκταθεί η εμβολιαστική εκστρατεία ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε στις 12 Αυγούστου την αγορά επιπλέον 10.000 εμβολίων Imvamex κατά της ευλογιάς των πιθήκων από τη δανική φαρμακοβιομηχανία Bavarian Nordic, ύστερα από την απόφαση των υγειονομικών αρχών να επεκτείνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε στις 17 Αυγούστου ότι 176 γυναίκες μολύνθηκαν από την ευλογιά των πιθήκων σε όλη την Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 1,1% του συνόλου των κρουσμάτων στη Γηραιά Ήπειρο.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top