ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοπορεί το ΤΕΠΑΚ - Καλεί οικογένειες να φιλοξενήσουν φοιτητές για 200 ευρώ

Πρωτοπορεί το ΤΕΠΑΚ - Καλεί οικογένειες να φιλοξενήσουν φοιτητές για 200 ευρώ

Σε νέα πρωτοβουλία προχωρεί το ΤΕΠΑΚ για να βοηθήσει φοιτητές με τη στέγασή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η εξασφάλιση διαμονής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα/πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εκτός Λεμεσού φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «η ζήτηση ιδιωτικών διαμερισμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. Οι διαθέσιμες εστίες του Πανεπιστημίου και της Αρχιεπισκοπής δεν αρκούν».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ:

Η εξασφάλιση διαμονής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα/πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εκτός Λεμεσού φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ.

Η ζήτηση ιδιωτικών διαμερισμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. Οι διαθέσιμες εστίες του Πανεπιστημίου και της Αρχιεπισκοπής δεν αρκούν.

Οι απαιτήσεις ενοικίου για ιδιωτικά διαμερίσματα είναι εξωφρενικά υψηλές. Αριθμός φοιτητών/τριών δεν μπορεί να σπουδάσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και επιτυχημένη. Την Οικογενειακή Φιλοξενία για Φοιτητές/τριες.

Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας είναι μια διευθέτηση στην οποία ένας/μια ενεργός/ή Φοιτητής/τρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας για μια περίοδο που μπορεί να διαρκεί από μερικούς μήνες μέχρι και το σύνολο της διάρκειας σπουδών.

Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας δίνει σε ένα/μια φοιτητή/τρια τη δυνατότητα να διαμένει σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό σπίτι στη Λεμεσό, καταβάλλοντας ένα χαμηλό, συμβολικό μηνιαίο τέλος διαμονής (€200) ώστε ο/η Οικοδεσπότης να καλύπτει τα βασικά πρόσθετα έξοδα. Δεν περιλαμβάνει διατροφή/γεύματα.

Το Γραφείο Στέγασης της Υπηρεσίας σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας έχει σχεδιάσει, συντονίζει και υποστηρίζει χωρίς οποιαδήποτε χρέωση αυτό το πρόγραμμα.

Η διαδικασία έχει ανοίξει.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος (πατήστε πιο κάτω):

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top