ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ ανακοινώσεων με θέμα την ακρίβεια - «Στα μαχαίρια» ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση

Μπαράζ ανακοινώσεων με θέμα την ακρίβεια - «Στα μαχαίρια» ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΑΚΕΛ, Κυβέρνησης και Δημοκρατικού Συναγερμού, με θέμα την ακρίβεια.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι, «την ώρα που η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοινώνει μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 7% μέχρι το Μάρτιο του 2024, η κυβέρνηση του Συναγερμού στην Κύπρο επιμένει να ισχυρίζεται ότι η ΕΕ δεν επιτρέπει γενική μείωση του ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εμποδίζει, με αναφορές και αναπομπές, τη μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρισμό που ψήφισε η Βουλή. Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια και αφήνει τον κυπριακό λαό στο έλεος της ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα».

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος τόνισε πως, «η ανάγκη του ΑΚΕΛ για αντιπολίτευση το έχει καταστήσει τις τελευταίες ημέρες θαυμαστή της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας. Επιλέγουν τώρα να απομονώνουν μία πρόταση της Γερμανικής Κυβέρνησης, να τη διαστρεβλώνουν, και να την προσαρμόζουν στα μέτρα τους καθιστώντας την προμετωπίδα της σημερινής τους πολιτικής», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι, «η πολιτική δεν είναι copy-paste από άλλες πραγματικότητες με άλλα δεδομένα».

Στη συνέχεια, το ΑΚΕΛ επανήλθε με καινούργια απάντηση προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο αναφέροντας ότι, «η πολιτική της κυβέρνησης Συναγερμού για την ακρίβεια έχει ως εξής: Τις νομοθεσίες που ψηφίζει η Βουλή, δεν τις δέχεται. Τις προτάσεις του ΑΚΕΛ, δεν τις υιοθετεί. Τα μέτρα που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, δεν τα συζητά. Δικό της ουσιαστικό πλάνο, δεν έχει. Με άλλα λόγια, ωμά και κυνικά λέει στον κυπριακό λαό να αποδεχθεί την ακρίβεια που του κατατρώει το εισόδημα μέρα με τη μέρα περισσότερο», προσθέτοντας ότι, «δεν χάνει ευκαιρία η κυβερνητική παράταξη να υπενθυμίζει πόσο μακριά βρίσκεται από τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, την ακρίβεια, τα ενοίκια και τα δάνεια, τους χαμηλούς μισθούς. Την ώρα που ο κυπριακός λαός βλέπει το βιοτικό του επίπεδο να βυθίζεται, η κυβέρνηση Συναγερμού αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια στα νοικοκυριά και τις ΜμΕ επιχειρήσεις».

Τέλος, θέση δεν άργησε να πάρει εκ νέου ο Δημοκρατικός Συναγερμός με δική του απάντηση προς το ΑΚΕΛ αναφέροντας ότι, «την ώρα που εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, ο Οίκος Αξιολόγησης Moody’s αναγνωρίζει την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, το ΑΚΕΛ επιλέγει και πάλι τον συνήθη δρόμου του λαϊκισμού».

«Ξεχνώντας ηθελημένα και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για στήριξη των συμπολιτών μας και του συνόλου της κοινωνίας αλλά και παράλληλα την ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος μεταξύ των ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών», τόνισε ο ΔΗΣΥ, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «σε πείσμα τους, κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της ορθής οικονομικής πολιτικής η οποία βλέπουμε ότι παράγει χειροπιαστά, θετικά αποτελέσματα τα οποία αναγνωρίζονται πρωτίστως από την κοινωνία μας αλλά και από τους Οίκους Αξιολόγησης».

«Μακριά από τον λαϊκισμό και από το κυνήγι των εντυπώσεων», κατέληξε ο ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top