Πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Εντολή προληπτικής εκκένωσης οικισμού από την Πυροσβεστική

Πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Εντολή προληπτικής εκκένωσης οικισμού από την Πυροσβεστική

Λιγό μετά τις 8 το βράδυ δόθηκε από την πυροσβεστική εντολή εκκένωσης του οικισμού Βασιλικά στην Κέρκυρα και κατεύθυνσης των κατοίκων σε ασφαλές μέρος προς Κεφαλόβρυσο εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στις 7 περίπου το απόγευμα στην θέση Κουραμαδίτικα.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ,από το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα.

Την ίδια ώρα στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για το τετ α τετ με Έρχιουρμαν: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συζήτηση και συνάντηση» – Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κύπρο η Ολγκίν

ΠτΔ για το τετ α τετ με Έρχιουρμαν: «Προσβλέπω σε ουσιαστική συζήτηση και συνάντηση» – Αρχές Σεπτεμβρίου στην Κύπρο η Ολγκίν

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE