Στη δημοσιότητα η έκθεση για τα χρυσά διαβατήρια - Απόκρυψη στοιχείων από ΥΠΕΣ, συμβόλαια εκατομμυρίων ακυρώθηκαν

Στη δημοσιότητα η έκθεση για τα χρυσά διαβατήρια - Απόκρυψη στοιχείων από ΥΠΕΣ, συμβόλαια εκατομμυρίων ακυρώθηκαν

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα (22/8) η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σχετικά με τα ευρήματα από τη διερεύνηση της παραχώρησης διαβατηρίων στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Κύπρου.

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Η Έκθεση της ΕΥ (ΚΕΠ) αναφέρει, μεταξύ άλλων:

1. Το ΚΕΠ παρέμεινε σαθρό μέχρι τέλους

2. Το ΥΠΕΣ απέκρυβε στοιχεία από το Υπουργικό Συμβούλιο 

3. €200 εκ. απώλεια από ΦΠΑ

4. €25 εκ. απώλεια από μη είσπραξη τελών

5. Συμβόλαια αξίας €1 δις ακυρώθηκαν

6. Συμβόλαια αξίας €3,5 δις εκκρεμούν.

Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ελέγχθηκαν χιλιάδες περιπτώσεις αγοραπωλησιών, στο πλαίσιο του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος, η κάθε μία ξεχωριστά, καθ’ όλη την πορεία της.

Δείτε εδώ την έκθεση

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Η υπόθεση της «Σάντη» φαίνεται να αποκτά διαστάσεις και εκτός Κύπρου. Η ιστοσελίδα Documento φιλοξενεί παρέμβαση του δημοσιογράφου Στέλιος Ορφανίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε η «Σάντη» προκειμένου να καταγγείλει περιστατικά βιασμού, καθώς και φερόμενη δράση κυκλώματος διαφθοράς στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE