Ερντογάν: «Έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο - Σώσαμε 41.000 ζωές - Η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν»

Ερντογάν: «Έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο - Σώσαμε 41.000 ζωές - Η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν»

Η τουρκική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ζωές παράτυπων μεταναστών που απωθήθηκαν παράνομα από τις ελληνικές αρχές, είπε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χάρη στις προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, έχουμε αποτρέψει θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια, σώσαμε τις ζωές 41.000 ανθρώπων τους οποίους η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν από την τουρκική ακτοφυλακή ανέρχονται σε 245.000, συμπληρώνοντας ότι η τουρκική χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών.

«Εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματά μας στην αμυντική βιομηχανία παρά τη στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, σημαίνει ότι στερείται στρατηγικού οράματος», συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Είπε επίσης πως η Άγκυρα δεν τρέφει εχθρότητα προς καμιά χώρα, σημειώνοντας: «Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη, πιο προηγμένη και ειλικρινή σχέση με κάθε χώρα». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοδοξεί να δημιουργήσει «μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας» γύρω της, ξεκινώντας από τους γείτονές της.

Ακολούθως, αναφερόμενος στους επικριτές των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, είπε ότι σιωπούν όταν «άλλες χώρες, 10.000 χιλιόμετρα μακριά, έρχονται και παρεμβαίνουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη».

Προειδοποίησε ότι αν αυτές οι χώρες εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες με πυρομαχικά, οχήματα και εξοπλισμό, η Τουρκία θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση έως και 30 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά της. «Αν ενοχλούνται από αυτό, συγγνώμη, ας ενοχληθούν και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη των επιχειρήσεών του στη Συρία και στο Ιράκ, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι «τρομοκράτες» υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα σε περιοχές «όπου νιώθουν πιο ασφαλείς».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE